politie_PZ_Sint-Pieters-LeeuwSINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw heeft op woensdag 22 mei 2013  in de loop van de namiddag een controleactie gehouden specifiek gericht naar bestuurders van bromfietsen.

Er werden in totaal 6 bestuurders gecontroleerd. Vijf bestuurders waren niet in regel. Twee bromfietsen waren niet conform de technische eisen en overschreden de maximum toegelaten snelheid. Deze werden inbeslag genomen. Drie bestuurders van een bromfiets categorie ‘B’ reden zonder een rijbewijs ‘A3’ of ‘AM’.
2013-05-22-bromfietsDe politie herhaalt nog eens:
‘Het ‘opdrijven’ van de snelheid van een bromfiets is strafbaar en hier staan zware verkeersboetes op.
Wij herinneren er jullie aan dat het volstrekt verboden is om zelf aanpassingen uit te voeren aan uw bromfiets waardoor deze niet meer conform is aan het afgeleverde gelijkvormigheidsattest.
Bestuurders van een bromfiets categorie ‘B’ (max 45 km/u) moeten houder zijn van een Belgisch rijbewijs categorie ‘A3’ of ‘AM’.
Bestuurders van een bromfiets categorie ‘A’ (max 25km/u) dienen geen houder te zijn van een rijbewijs.
Bestuurders van een bromfiets moeten steeds drager zijn van een gehomologeerde veiligheidshelm.
Wanneer een bestuurder een passagier vervoert op zijn bromfiets, dient de bestuurder minimum 18 jaar te zijn.’

Voor meer informatie inzake de technische eisen van uw bromfiets kan u terecht op de volgende website: http://www.wegcode.be/wetteksten/secties/kb/kb-101074

Meer info :  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw – 02 371 22 28  –  info@polleeuw.be

2 comments

  1. Als je dat criminaliteit , noemt straffe uit spraak .Je moet met iets bezig zijn he ! Ze zouden beter de diefstallen aan pakken in sint -pieters -leeuw maar daar komen ze blijkbaar altijd te laat .

Comments are closed.

%d