SINT-PIETERS-LEEUW: – De containers die zo’n 20 jaar dienst deden voor voetbalclub SK Leeuw als kleedkamers, sanitair en cafetaria zijn afgebroken. Sinds dit jaar heeft de voetbalclub een onderkomen in een deel van de nieuwe infrastructuur van Laekelinde.
Zoals de gemeente in 2011 al liet weten (zie artikel 09/10/2011) komt op de plaats van de containers een nieuw klein oefenveldje voor de pluimpjes en duiveltjes van SK Leeuw.
2013-05-21-containers-afgebroken_01

Voor de realisatie van de derde bouwfase aan Laekelinde had SK Leeuw zijn derde oefenveld moeten opofferen. De ploeg beschikte de voorbije twee jaar dus maar over 2 terreinen.

Schepen van sport Jos Speeckaert: ‘ Een klein terreintje wordt dit jaar nog gerealiseerd op de plaats waar de containers stonden. De afmetingen zijn al genomen en we gaan daar nu zo snel mogelijk werk van maken. Zodat het veldje in de zomerperiode nog kan ingezaaid worden. Dus in het begin van volgend seizoen zal men er wel nog niet meteen op kunnen spelen daar het gras eerst wat moet groeien en stevig worden.
Maar de bedoeling is dus dat er een terreintje bijkomt naast de 2 velden die de club nu heeft.
2012-08-29-sk-leeuw_oude-containers


27/12/2012 Nieuwe infrastructuur Laekelinde officieel geopend

10/11/2012 Inhuldiging nieuwe infrastructuur Laekelinde
9/10/2011 Bouw kleedkamers en cafetaria SK Leeuw begonnen.

1 comment

  1. Beste,

    Ik wil op het bovenstaande artikel toch wel reageren. Als oud-voorzitter van de jeugdraad wil ik de schepen, de heer Jos Speeckaert nog even aan een vroegere belofte herinneren. In het verleden heeft het college altijd de belofte gedaan indien de containers verdwijnen het vrijgekomen terrein terug ter beschikking van het jeugdcentrum wordt gesteld. Ik vind het jammer dat deze belofte niet wordt nagekomen. Koning Voetbal viert en het jeugdwerk moet de duimen leggen.
    In een vorige reactie op dit bericht ontkende Schepen Speeckaert samen met voormalig schepen van jeugd Mevr. D’Herde, nog dat SK Leeuw weer de terreinen ging krijgen. Blijkbaar kunnen politici moeilijk beloftes houden of hebben een zekere vorm van Alzheimer.
    Dit is zeer jammer.

    Joachim DE GREEF

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: