VLAAMS-BRABANT: – In december voeren de Vlaams-Brabantse politiediensten intensieve verkeerscontroles op rijden onder invloed uit. Deze actie sluit aan bij de nationale BOB-campagne van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid (BIVV) tussen 2 december 2011 en 16 januari 2012.

De controles op rijden onder invloed van december in Vlaams-Brabant zijn een onderdeel van het provinciaal actieplan tegen dronkenschap aan het stuur. Want rijden onder invloed is gevaarlijk. Chauffeurs onder invloed veroorzaken een kwart van de verkeersongevallen. De bedoeling van dit plan is dat soort ongevallen
te doen dalen. We sluiten ons ook aan bij de BOB-campagne tijdens het eindejaar
“, zegt provinciegouverneur Lodewijk De Witte.

Uit onderzoek van het Belgisch Instituut voor de Verkeersveiligheid blijkt dat rijden onder invloed van alcohol vooral ’s nachts een probleem is. Het zijn vooral personen tussen 40 en 54 jaar die het meest rijden onder invloed. Bestuurders rijden het meest onder invloed na een bezoek aan een horecazaak of na een avondje uit.

Meer info: www.vlaamsbrabant.be/verkeersveiligheid

%d bloggers liken dit: