VLAAMS-BRABANT: – In de wintermaanden gaat de provincie Vlaams-Brabant haar waterlopen onderhouden. Want bestrijding van wateroverlast begint met goed onderhoud.

Tussen 1 december 2011 en 31 maart 2012 zorgen we voor een oppervlakkige ruiming van de waterlopen van tweede categorie. Alle ongewenste materialen en voorwerpen worden uit de waterlopen weggenomen. Zwerfvuil, afval, afbraakmaterialen, grove plantenresten veroorzaken opstoppingen in de waterloop of in overwelvingen. De kost van deze onderhoudswerken is drie miljoen euro“, zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor waterlopen.

Het onderhoudsprogramma voor de winter 2011-2012 is het volgende:
In het zuidelijke Zennebekken worden waterlopen oppervlakkig geruimd in Beersel, Dilbeek, Gooik, Halle, Lennik, Linkebeek, Pepingen, Sint-Genesius-Rode en Sint-Pieters-Leeuw.

Dit gebeurt op volgende waterlopen of waterloopvakken in Sint-Pieters-Leeuw:
Gemeente Sint-Pieters-Leeuw: Zuunbeek nr. 1.017 tot aan de Brabantsebaan, Molenbeek  nr. 1.091, Baasbergbeek nr. 1.092, Vogelenzangbeek nr. 1.088 vanaf de Voortstraat,  Lubbeek nr. 1.109, Lotbeek nr. 1.019 vanaf de samenvloeiing met de Lubbeek.

Speciaal voor de mensen die langs een waterloop wonen, hebben we vorig jaar de brochure ‘Wonen langs een waterloop‘ uitgegeven. Daarin staat uitleg over het onderhoud van beken en wat wij van de omwonenden verwachten“, geeft gedeputeerde Monique Swinnen nog mee.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: