PAJOTTENLAND: – De naam “Pajottenland” moet een sterk en bekend merk voor streekproducten worden. De vzw Pajottenland+ heeft daarvoor een eigen streek en netwerkmanager aangeworven. Tania Stadsbader wil de streekproducten uit het Pajottenland groeperen en promoten.

Pajottenland+ : Jos Huwaert, Tania Stadsbader en Lien Standaert

 Tania Stadsbader licentiate in de communicatiewetenschappen en marketing- en communicatiespecialiste, wonende in Herne verzorgt sinds begin mei de Regional branding van Pajotse streekproducten onder het merk ‘Pajottenland’.

Dit houdt in: Structurele uitbouw distributienetwerk – Productinnovatie – Marketing Communicatie.
Tania krijgt achttien maanden de tijd om in het Pajottenland een coöperatieve uit de grond te stampen en een economisch draagvlak te creëren voor Pajotse streekproducten.
Het groeperen van de streekproducenten, de vakmensen met een hart voor het Pajottenland, moet leiden tot een gemeenschappelijk uithangbord en herkenbaarheid, maar ook tot een efficiëntere logistiek, professionelere marketing en innovatie door samenwerking.

Doelstellingen:
1. meer beschikbaarheid en zichtbaarheid producten
2. bekendheid en imago versterken door communicatie
3. certificering
4. kruisbestuiving tussen horeca-toerisme-recreatie en producten
5. aanmoedigen en begeleiden van productinnovaties
6. kennisuitwisseling

Voor het project ‘regional branding Pajottenland’ wordt 297.077 euro uitgetrokken, samengebracht door een tiental partners. Het nieuwe commerciële netwerk moet binnen anderhalf jaar volledig zelfbedruipend kunnen werken.

Voorzitter Michel  Doomst ondertekende het contract met de overheid.

De komende maanden zal Tania het Pajottenland doorkruisen en heel wat producenten, winkels en HORECA-zaken bezoeken. “De Pajotse producten moeten overal en zoveel mogelijk beschikbaar zijn”, zegt ze. “Naast beschikbaarheid is ook zichtbaarheid een belangrijk punt, zo zullen bijvoorbeeld speciale logo’s in de winkelrekken moeten duidelijk maken dat het om een Pajots-streekproduct gaat. Het zal hard werken worden, maar ik heb er alvast veel vertrouwen in dat we heel wat Pajotse producten naar een hoger niveau kunnen tillen. Dat kan onze mooie streek en zijn inwoners enkel ten goede komen. ”

Meer info: www.pajottenland.be

%d bloggers liken dit: