SINT-PIETERS-LEEUW: – Voor de achtste maal reeds organiseert de Lokale Politie van Sint-Pieters-Leeuw een ‘levend verkeerspark’ voor de vijfdejaars van de lagere scholen uit de gemeente.
Vandaag was Den Top aan de beurt op Site 250.

5de leerjaar Den Top nam deel aan het 8ste levend verkeerspark

De leerlingen van de deelnemende scholen krijgen eerst een uiteenzetting over de belangrijkste verkeersborden en verkeersregels, tevens wordt nagezien of de fietsen voldoen aan de technische eisen. Vervolgens leggen ze een behendigheidspiste af waar ze hun stuurvaardigheid kunnen testen en oefenen.
 
 

Kinderen moeten echter niet alleen goed kunnen fietsen, ze moeten ook leren omgaan met verkeer zodat ze de risico’s en gevaren op de weg leren kennen. Daarom volgt er tot slot een fietstocht in de omgeving van de deelnemende school onder politiebegeleiding.

Ook dit jaar wordt het levend verkeerspark gevolgd door een slotdag. Op deze slotdag wordt een prijs uitgereikt aan de school die de beste resultaten behaalde tijdens het verkeerspark. Ook de beste leerling van elke deelnemende klas wordt beloond.

%d bloggers liken dit: