SINT-PIETERS-LEEUW: – De lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw organiseerde van woensdag 23/06/2010 21 uur tot donderdag 24/06/2010 21 uur een   24uur non-stop verkeerscontroles.

Deze actie kadert in de uitvoering van het zonaal veiligheidsplan van de politiezone. Enerzijds wordt door de aanwezigheid van de politie in het straatbeeld een ontradend effect beoogd, anderzijds wordt er repressief opgetreden door middel van gerichte controles. Verschillende items uit het actieplan verkeer kwamen aan bod.

De controle verliep in samenwerking met de federale politie, de lokale politie van Halle en de douane.

De Belangrijkste resultaten:

23/06
21u-24u00: snelheidscontrole op de N6 (Negenmanneke):

375 voertuigen werden gecontroleerd. 64 bestuurders reden te snel. De snelste reed 89 km/u binnen de bebouwde kom. Zijn rijbewijs werd onmiddellijk ingetrokken. Twee bestuurders zonder vaste verblijfplaats in België werden geïntercepteerd en dienden hun onmiddellijke inning ter plaatse te betalen. Eén bestuurder reed zonder technische keuring noch geldige verzekering.

01u30 – 05u: alcoholcontroles:

20 bestuurders dienden een ademtest af te leggen: 2 bestuurders hadden te veel gedronken, namelijk 0.50 en 0.81 mg/lual. Het rijbewijs van deze laatste werd onmiddellijk ingetrokken.
Eén bestuurder stond geseind vanwege een rijverbod. Een andere bestuurder werd betrapt tijdens het besturen van een zijn auto terwijl er een rijverbod lopende was.
Een aantal bestuurders was niet in orde met de technische keuring. Twee van de gecontroleerde voertuigen bleken niet ingeschreven.

24/06
06u-14u: snelheidscontroles:

Er werden controles uitgevoerd in verschillende straten. De hoogste snelheden waren 110 km/u op de N6 en 90 km/u in de Galgstraat, binnen de bebouwde kom.

In totaal werden 2634 voertuigen gecontroleerd. 340 bestuurders reden te snel

14u-18: controle vrachtwagens (in samenwerking met de douane):

18 vrachtwagens werden aan een grondige controle onderworpen. Drie bestuurders waren in overtreding met de verplichte rij- en rusttijden. Samen met nog een paar andere specifieke overtredingen ivm het zwaar vervoer werden er in totaal voor 5.140 € onmiddellijke inningen uitgeschreven voor vrachtwagenbestuurders.
De douane onderschepte ook nog 5 voertuigen die niet waren ingeschreven. De douane controleerde ook de brandstof (‘rode diesel’) van de vrachtwagens.

18u30-20u30: controle veiligheidsgordel:

In het centrum van Sint-Pieters-Leeuw werden 22 voertuigen geïntercepteerd omdat de bestuurder en/of de passagier geen veiligheidsgordel droeg. Eén voertuig werd in beslag genomen omdat het niet verzekerd was.

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

Share


automatische updates nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw via facebook – KLIK HIER

%d bloggers liken dit: