SINT-PIETERS-LEEUW: – Op basis van een onderzoek uitgevoerd door de recherche van de PZ Sint-Pieters-Leeuw werd in augustus 2009 een dievenbende opgerold door de lokale politie van Sint-Pieters-Leeuw.
Op 21 juni jongstleden sprak de correctionele rechtbank te Brussel zware straffen uit voor de kopstukken en een aantal bendeleden. Zij werden veroordeeld voor verschillende diefstallen en voor ‘vereniging van misdadigers’.

  • Twee bendeleden werden veroordeeld tot 36 maanden effectieve gevangenisstraf.
  • Drie bendeleden werden veroordeeld tot 27 maanden gevangenisstraf met uitstel gedurende 5 jaar (dwz elk nieuw feit binnen de 5 jaar na het vonnis zal leiden tot uitvoering van de gevangenisstraf).
  • Twee andere bendeleden werden veroordeeld tot respectievelijk 24 en 12 maanden gevangenisstraf met uitstel gedurende vijf jaar.
  • Eén bendelid werd veroordeeld maar kreeg opschorting van straf.
  • Twee verdachten werden niet veroordeeld

Meer info:  www.lokalepolitie.be/sint-pieters-leeuw

    Share

    %d