BELGIË / SINT-PIETERS-LEEUW: – In alle supermarkten en hypermarkten in ons land die Carrefour zelf uitbaat, zal het personeel zaterdag 28 februari 2010 het werk neerleggen.
Dat heeft het gemeenschappelijk vakbondsfront beslist.
Het gaat om zo’n 120 winkels.

Carrefour Belgium kondigde dinsdag de schrapping van 1.672 banen en de sluiting van 21 winkels over het hele land aan.
De hypermarkt uit Sint-Pieters-Leeuw is bij de winkels die moeten sluiten.Dit zal gebeuren op 30 juni 2010.

Als gevolg van het voorgestelde herstructureringsplan van Carrefour, verzameleden de vakbonden BBTK, LBC-NVK en CNE zich deze namiddag om een syndicale strategie te bepalen in gemeenschappelijk vakbondsfront.
zij beslisten om op zaterdag 28 februari de 120 Carrefour winkels gesloten te houden.

De spontane acties van de voorbije dagen, vandaag en eventueel morgen worden door de vakbonden eveneens erkend. Er wordt niet expliciet toe opgeroepen.

UPDATE 17U30:
LBC-NVK vraagt begrip:

Hopelijk hebben de klanten begrip voor deze beslissing. Vakbonden en personeel klagen zelf al jarenlang de problemen bij Carrefour aan. Het slechte management van dit bedrijf vormt al jaren een pijnpunt voor LBC-NVK. Het is de belangrijkste verklaring voor de malaise van vandaag. En het personeel betaalt vandaag de prijs.

Sommige klanten klagen over de slechte huisvesting, lege rayons, een onduidelijke positionering en minder goedlachs personeel. Maar dit alles is het resultaat van dit slechte management en een onvoldoende constructief en betrokken personeelsbeleid.

We hopen nogmaals dat de klanten begrip kunnen opbrengen voor deze nationale staking.

Franchisevestigingen zijn  open:
De door de vakbonden aangekondigde staking geldt enkel voor de eigen Carrefour-winkels. De 483 zelfstandige franchisevestigingen zijn gewoon open, stelt Buurtsuper.be, de bij UNIZO aangesloten organisatie van zelfstandige supermarkten en buurtsupers. Die 483 zelfstandige Carrefour-vestigingen zijn goed voor 42% van de omzet van de Carrefour-groep in België of 9,7% van de totale omzet in de Belgische voedingsdistributie. Het gaat concreet over de supermarktformule Carrefour GB en de buurtsupers Carrefour Express-winkels.

Zie ook onze artikels van 23 en 24 februari 2010.

Share

%d