SINT-PIETERS-LEEUW: – De eerste nieuwsbrief van 2010 geeft een kort overzicht van het voornaamste reilen en zeilen van Natuurpunt Leeuwse Natuurvrienden vzw.

Welkom nieuwe bestuursleden
Tijdens onze jongste algemene vergadering werden Jean en Geert W. als nieuw bestuurslid opgenomen. Het doet ons plezier dat we met een verruimde ploeg ons kunnen inzetten voor de natuur. Bijkomende vrijwilligers zijn steeds welkom. Het dagelijks bestuur werd herverkozen voor een periode van 4 jaar met conservators Geert en Luc als coördinatoren, Luc als penningmeester en Etienne als secretaris. Wil je een overzicht wat er nog besproken is, geef ons een seintje via leeuwse_natuur @ yahoo.com We sturen u een kopij van de gehele presentatie van de vergadering

Voetwegen worden geinventariseerd
– De gemeente S-P-Leeuw heeft een werkgroep opgestart om de voetwegen in onze gemeente te inventariseren. We steunen volop dit initiatief. Daarom maakt onze vereniging deel uit van deze werkgroep.

eco-pleasure op 21 maart 2010
– 3 studenten van de HUB richten op zondag 21 maart een ecobeurs “eco-pleasure” in zaal Zonnig Leven, Vanderstraetenstraat, 198 van 14 tot 18u. Meer dan 15 bedrijven doen eraan mee. U vindt er standen gaande van zonnepanelen, windturbines, warmtepompen, isolatiemateriaal, domotica, fietsen, tuingerief en planten tot ecologisch speelgoed, ecologische wol en kledingsstukken. U kan er ook terecht voor informatie en advies. We zullen er ook een stand hebben en het zou ons plezier doen mocht je ons komen opzoeken. Bovendien de studenten schenken de opbrengst van de beurs aan onze vereniging. Dit initiatief appreciëren we enorm en daarom verdient dit zeker een aanmoediging.

Weet jij Ozlo liggen?
– Ons natuurgebied “Oude Zuun” is een lappendeken van zeer vele verschillende percelen. Om af te spreken waar bepaalde beheerswerken moeten uitgevoerd worden, is dat niet altijd eenvoudig. Daarom geven we bepaalde percelen een eigen naam. Voorbeelden: de weide van het wit paard omdat er vroeger een witte schimmel stond; het perceel VandeVelde, de vroegere eigenaar en het silo-perceel omdat er een voedersilo lag. Onze jongste aankoop kreeg de naam “OZLO”, wat de afkorting is voor Oude Zuun Linker Oever. Dus onze Ozlo ligt niet in Noorwegen.

5 april: Paasmaandag voorjaarwandeling
– Op 5 april organiseren we in het kader van het project “onze akkervogels” een thema wandeling. Deze wandeling vertrekt aan de parking van het gemeentehuis S-P-Leeuw om 14 hu 30. Deze wandeling zal enige mooie natuur-hoekjes van onze gemeente onder deskundige begeleiding aandoen.

%d bloggers liken dit: