SINT-PIETERS-LEEUW: – De Carrefour Hypermarkt van Sint-Pieters-Leeuw blijft ook vandaag gesloten. Dat heeft het personeel vanmorgen beslist.

Carrefour hypermarkt Sint-Pieters-Leeuw
Carrefour hypermarkt Sint-Pieters-Leeuw

Ook gisteren had men het warenhuis gesloten nadat bekend werd dat de winkel op 30 juni 2010 moet sluiten ( Klik hier voor de berichtgeving van gisteren) .

Werknemers en vakbondsmensen hebben om half zeven vanmorgen de ingang van de winkel verspert met winkelwagentjes.
Wat er met het personeel in de toekomst zal gebeuren is nog onduidelijk. Het personeel wacht dan ook gelaten af wat er gaat gebeuren. Ze roepen de collega’s wel op om solidair te zijn en mee te staken.

De eerste klanten die om negen uur vanmorgen toekwamen toonden alle begrip voor de actie.

Filip Lemberechts bestendig secretaris ACLVB: “ Het personeel zag het gezien de omstandigheden echt niet zitten om vanmorgen de winkel te openen. Zij zagen al jaren dat er problemen waren met Carrefour. Zo werd de distributie uitbesteed in onderaanneming wat wel veel duurder was dan in eigen beheer en zo waren er de voorbije jaren nog talrijke voorbeelden. Het personeel hoopte op herstructurering of vervroegde brugpensioenen.
We weten niet wat de toekomst zal brengen. Morgen beraden alle vakbonden zich. Want voor de mensen die in dienst gaan kunnen blijven bij de groep Carrefour wil de directie hen onder brengen in een minder gunstig paritair comité.

– Naast het personeel van Carrefour zelf worden ook de zelfstandige uitbaters getroffen die in de inkomhal van de hypermarkt een  winkel uitbaten. Het gaat onder meer om een café, een restaurant, een Leonidaswinkel, een Pearle-brillenzaak en een kapster.

Share

%d bloggers liken dit: