SINT-PIETERS-LEEUW / DE RAND: – Burgemeester Lieve Vanlinthout vindt dat haar Brusselse collega’s te licht over het criminaliteits probleem gaan. Ze wijst erop dat de Brusselse criminelen meer en meer actief zijn in de Vlaamse rand rond Brussel.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: “ Wij hier in Sint-Pieters-Leeuw zitten op één kilometer van de wijk Cureghem van Anderlecht. Wij ondervinden hier al twee jaar dat wanneer men in Brussel de teugels aanhaalt dan komen die jongeren of wie het ook zijn die dat tumult allemaal veroorzaken, dan komen die gewoon afgezakt naar de rand.

Dus ook hier in de randgemeenten zijn wij enorm ongerust.
En het gaat niet over een faits divers zoals burgemeester Thielemans zegt.
Hier bij ons zijn er al mensen neergeschoten geweest. Als hoofd van de politie voel ik mij persoonlijk verantwoordelijk voor de veiligheid van 76 mensen en één van hen is ook mijn zoon. Daardoor weet ik wat al die families doormaken wanneer ze weten dat de politie wordt opgeroepen om op te treden tegen zo’n gevaarlijke gangsters.

De burgemeester vraagt een dringend overleg over de zaak.

Burgemeester Lieve Vanlinthout: Ik heb me voorgenomen om een initiatief te nemen naar mijn collega burgemeesters uit de rand om samen te komen en van gedachten te wisselen.
Hoe we die aangroeiende criminaliteit bij ons in de rand gaan aanpakken
.”

Ondertussen bevestigde burgemeester Platteau van Dilbeek reeds om op het verzoek van Lieve Vanlinthout in te gaan.

Share

%d bloggers liken dit: