VLAAMS-BRABANT: – Huistaakbegeleidster, natuurgids, ziekenbezoeker, jeugdleider, aids-buddy, buurtfeestorganisator. Zaterdag 5 december is het hun dag, de Europese dag van de vrijwilligers. De provincie maakt van deze gelegenheid gebruik om ook de vele Vlaams-Brabantse vrijwilligers in de kijker te plaatsen. Letterlijk en figuurlijk.
De provincie Vlaams-Brabant start immers de campagne ‘Zet de stap’.

Met ‘Zet de stap’ gaan we onze vrijwilligers, die de stap gezet hebben, in beeld brengen. We vragen dat organisaties een leuke foto van hun vrijwilligers in actie mailen. Elke deelnemer krijgt een stappenteller op zonnecellen. De tien mooiste foto’s verdienen een waardebon van 250 euro, waarmee deze organisaties hun vrijwilligers eens kunnen verwennen. De foto’s zullen tussen 27 februari en 6 maart 2010, tijdens de Week van de Vrijwilliger, tentoongesteld worden” zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn.
Vandaag deelde Monique Swinnen, gedeputeerde voor welzijn, de eerste stappentellers uit in de Streekwinkel van Kortenberg om zo de campagne te lanceren. De gelukkigen waren de vrijwilligers van Job-Link.

Share

%d bloggers liken dit: