HALLE-VILVOORDE: – Een delegatie van de burgemeesters van Halle-Vilvoorde werd ontvangen door de heer Karl-Heinz Lambertz, Minister-President van de Duitstalige Gemeenschap. Tijdens het onderhoud werd het probleem van het kiesarrondissement Brussel-Halle-Vilvoorde besproken, evenals de nood aan een verdere staatshervorming.
2009-10-09-burgemeesterlambertz

Binnenkort loopt het derde belangenconflict af rond het wetsvoorstel tot splitsing van de kieskring Brussel-Halle-Vilvoorde. Een laatste belangenconflict kan ingeroepen worden door het parlement van de Duitstalige Gemeenschap, maar de burgemeesters van Halle-Vilvoorde stellen zich hierbij de vraag welke benadeling deze splitsing kan hebben voor de Duitstalige Gemeenschap. Aan de Minister-President deelden ze alvast mee dat ze zo snel mogelijk een oplossing willen voor deze problematiek. De Minister-President gaat de komende dagen met de verschillende betrokkenen nog rond de tafel zitten.

Share

%d bloggers liken dit: