VLAAMS-BRABANT / SINT-PIETERS-LEEUW: – Morgen start de provincie Vlaams-Brabant een grootschalige campagne om taallessen Nederlands voor anderstaligen te promoten. Deze campagne spoort anderstaligen aan om Nederlands te leren en verwijst hen door naar een geschikte taalcursus. Dit gebeurt via www.infonl.be, de website van het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant, en hun gratis 0800 123 00-telefoonnummer.

“De campagne richt zich in eerste instantie tot Franstalige Belgen in de Vlaamse Rand”, zegt Tom Troch, gedeputeerde voor Vlaams karakter. “Zij vormen immers veruit de grootste groep anderstaligen in de provincie. In tweede instantie richt de campagne zich tot de allochtone inwoners van de provincie, dus zowel klassieke migranten, als vluchtelingen en zelfs hooggeschoolde kaderleden van internationale bedrijven of EU-ambtenaren. Jaar na jaar zien de taalcentra het aantal cursisten Nederlands toenemen. Met deze nieuwe campagne willen we als provincie de tendens voortzetten”.

Deze campagne vind dit jaar voor de dertiende keer plaats en gebeurt in samenwerking met de Vlaamse gemeenschap, vzw ‘de Rand’ en het Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant.

Marijke Fierens & Sara GeeromsMarijke Fierens & Sara Geeroms  (archief 2008)

“Huis van het Nederlands Vlaams-Brabant” in Sint-Pieters-Leeuw
Elke woensdag van 9.00 tot 12.00 uur.
Sint-Stevensstraat 62, 1600 Sint-Pieters-Leeuw
Meer info: www.huisvlaamsbrabant.be

Share

%d bloggers liken dit: