influenza_A_virusSINT-PIETERS-LEEUW: – Net als in de rest van Vlaanderen bereiden ook de Pajotse gemeenten zich voor om een mogelijke epidemie van Mexicaanse griep de baas te kunnen. Zo komt er in elke gemeente een zorgmeldpunt. Dit is een plaats waar een callcenter kan worden ingericht. Als de epidemie echt groot wordt en de huisartsen de toevloed van patiënten niet meer zouden aankunnen, kan men hier ook consultaties doen.
In Sint-Pieters-Leeuw zal het zorgmeldpunt komen in de trouw- en raadzaal in het gemeentehuis. Volgens burgemeester Lieve Vanlinthout kan het meldpunt worden geopend van zodra de opdracht wordt gegeven door de federale overheid.

mexicaanse_griep_voorzorgsmaatregelen

* meer info: www.influenza.be/nl/H1N1_faq_nl.asp
* Website met  opvolging van de griep H1N1 op internationaal vlak: www.who.int
* Website met specifiek reisadvies: www.diplomatie.be

%d bloggers liken dit: