RUISBROEK: – Vandaag werden op de vakbeurs Horeca Expo in Gent de resultaten van de jaarlijkse internationale bierwedstrijd ‘Brussels Beer Challenge’ 2023 bekendgemaakt.
Brouwerij de Lambiek Fabriek keert huiswaarts met 3 medailles.

Brouwerij de Lambiek Fabriek behaalde 3 medailles dit jaar:
• Gouden medaille voor Organic Geuze Natur-Elle in de categorie Old style Gueuze-Lambic
• Zilveren medaille voor Young & Wild Fontan-Elle in de categorie Old style Gueuze-Lambic
• Bronzen medaille voor Oude Geuze Brett Elle in de categorie Old style Gueuze-Lambic

Brouwers Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten:” We zijn uiteraard zeer tevreden met onze ‘full house’, het complete podium. Een mooie bevestiging voor ons!

Tijdens de vorige editie van de Brussels Beer Challenge deden Jo Panneels en Jozef Van Bosstraeten van Lambiek Fabriek eveneens menig bierliefhebber opkijken. Toen wonnen ze met hun bieren vier medailles. Met de drie medailles van dit jaar erbij zal het brouwersduo binnenkort in totaal al elf grote medailles van dit internationaal gerenommeerd bierconcours aan de muur hangen hebben.

Lambiek Fabriek werd opgericht in 2016 en is gevestigd in Ruisbroek, deelgemeente van Sint-Pieters-Leeuw. Jo Panneels en Jozef Vanbosstraeten brouwen hun lambiek volledig zelf en laten die daarna rijpen op eikenhouten vaten.
Meer info: https://lambiekfabriek.be

De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door BeComev (Beer Communications & Events), onder leiding van Luc De Raedemaeker en Thomas Costenoble, opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur.
Gedurende drie dagen eind oktober werd in het prestigieuze ‘Paterspand’ in het centrum van Turnhout door een panel van 95 gerenommeerde internationale juryleden de 1811 deelnemende bieren uit 37 landen beoordeeld. Deze bieren werden gegroepeerd in consistente series op basis van hun herkomst, typiciteit en stijl en werden beoordeeld volgens strenge, objectieve criteria. De beste bieren in elke categorie kregen een gouden, zilveren of bronzen medaille.

%d bloggers liken dit: