SINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf 1 januari 2024 zal de MMC van Sint-Pieters-Leeuw meer en meer rijden met vrijwillige chauffeurs in wagens die eigendom zijn van het OCMW. Zo hopen we meer vrijwillige chauffeurs te vinden, want met de eigen wagen rijden blijkt voor heel wat vrijwilligers een grote drempel.

In het totaal zullen 4 elektrische voertuigen van het OCMW ingezet worden voor vervoer naar lokale dienstencentra en privé-afspraken zoals ziekenhuisbezoeken, doktersafspraken en kappersbezoeken. Dit aangevuld met eigen voertuigen van vrijwillige chauffeurs, die hiertoe bereid zijn.

Herwig Smeets, schepen van OCMW en sociale zaken: “Voortaan zullen gebruikers van de minder mobielencentrale voor eenzelfde verplaatsing steeds dezelfde prijs betalen.
Voorheen varieerde de prijs voor dezelfde reis, omdat ook de afstand van de chauffeur naar de gebruiker in de berekening werd opgenomen. Vanaf nu zal echter alleen de afstand die de gebruiker tijdens de reis aflegt in rekening worden gebracht. Zo zal een zelfde rit altijd dezelfde kostprijs hebben. Deze wijziging bevordert de duidelijkheid en stelt mensen in staat om van tevoren beter in te schatten wat ze kunnen verwachten.”

De Minder Mobielencentrale biedt een oplossing aan minder mobiele mensen om noodzakelijke verplaatsingen te doen en/of sociale contacten te onderhouden en zo niet te vereenzamen.

De Leeuwse Lokale Dienstencentra zoeken nog naar vrijwilligers voor hun vervoerdienst:
1x per week vervoer van senioren naar de lokale dienstencentra met hun dienstwagen.
Meer info:
• LDC ’t Paviljoentje: 02 377 03 55 – lotte.dierkens@sint-pieters-leeuw.be
• LDC Negenhof: 02 332 59 53 – els.aerts@sint-pieters-leeuw.be
• LDC Meander: 02 370 88 80 – jana.segers@sint-pieters-leeuw.be

%d