SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag is de eerste dag dat de nieuwe parking aan de voormalige Wilgenhofsite open is. Het was zeker geen referentiedag met meteen ook de start van het nieuwe schooljaar, regenbuien, nieuwe verkeerssituatie: busparking, 2 Kiss&Ride-zones, de naast gelegen werf,… Het gevolg van de ongewone ochtend situatie was een dichtgeslibde Hendrik Vanhouchestraat en om 8u15 een volle nieuwe parking.

Op de eerste schooldag brachten heel veel ouders van leerlingen van Don Bosco (start 8.25) en Den Top (start 8.35) hun kinderen naar school en bleven nog even aan de schoolpoort staan om hen uit te wuiven. Dit had een grote invloed op de belasting van de parking in de ochtend.
Om 8 uur stond de nieuwe parking aan de voormalige Wilgenhofsite dan ook al goed vol. Het in- en uitrijden van de parking verliep wat stroef met het korte afdraaien op de smalle in -en uitrit. Sommige ouders hadden ook nog niet door dat ze zich wilden parkeren op de busparking en werden hierop gewezen door de gemeenschapswachten. De parkeer piek was om 8u15 de Hendrik Vanhouchestraat was in beide richtingen opgestropt door de bottleneck aan de in- en uitgang van de parking. Deze was op dat moment helemaal volzet waardoor de wagens die aanschoven voor een parkingplaats dan maar in de rij als het ware een Kiss&Ride-zone begonnen.
Iets voor 9 uur was de situatie genormaliseerd en was de parking zo goed als leeg.
Vermoedelijk zal in de loop van volgende week de situatie normaliseren en zullen veel meer mensen ook gebruik maken van de twee Kiss&Ride-zones.

Deze slideshow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: