ZUUN: – Fan van Bloemekei van artisanale brouwerij Belgoo? Dan moet je zeker eens van het gelegenheids biertje ‘de Comptoirplekker’ proeven die in september beschikbaar zal zijn.
Comptoirplekker nieuw gelegenheids biertje van Brouwer Jo Van Aert van brouwerij Belgoo
Brouwer Jo Van Aert: “Né Comptoirplekker, die naam, ja dat is echt iets van de streek. Het is gebaseerd op ons best verkochte bier de Bloemekei. Dus de Comptoirplekker heeft ook weeral heel veel parfum van exotisch fruit en dat hebben we nu bekomen door een andere mix van hopsoorten. Deze keer hebben we voor dit gelegenheids biertje een test gedaan met Idaho 7 en een cryo pop dus een speciale mix van heel aromatische hopsoorten. Verder zit er ook een klein beetje meer mout in. Dus in plaats van de 6,5% zitten we nu aan rond de 7,5% alcohol om al een beetje klaar te zijn voor de nazomer. We hebben het gemaakt op een kleine tank van 2200 liter netto. Een deel is op vat en de rest zo’n 3 paletten hebben we op flessen getrokken.

Comptoirplekker verkrijgbaar bij brouwerij Belgoo tijdens de Leeuwse Muzikale Brouwsels.
Jo Van Aert: “ Het bier is nu nog aan het hergisten in de warme kamer, dat duurt nog een week à tien dagen, maar op vrijdag 8 september 2023 tijdens de ‘Leeuwse Muzikale Brouwsels’ hier bij brouwerij Belgoo zal de Comptoirplekker zeker te drinken zijn.
Dus die vrijdagavond vanaf 18 uur komt net als vorig jaar een DJ. Hopelijk is het weer goed en anders hebben we altijd wel een noodscenario om alles binnen te doen in de brouwerij.”

• Op vrijdag 8 september 2023 vanaf 18 uur Muzikale Brouwsels met DJ Banish bij brouwerij Belgoo in de Georges Wittouckstraat 61 te Sint-Pieters-Leeuw.
• Gratis toegang

Meer info: belgoobeer.net

%d bloggers liken dit: