SINT-PIETERS-LEEUW: – Zondag 20 augustus 2023 van 13 tot 18 uur viert het familiebedrijf Bell Tours Autocars en Reizen gelegen op de Bergensesteenweg 772 haar 70ste verjaardag met haar klanten.

Een uitstap naar zee of de ardennen, op schoolreis, teambuilding, verplaatsing met het bedrijf, VIP vervoer naar een groot evenement, Bell Tours verzorgt al 70 jaar verplaatsingen over kleine en grote afstanden in België en heel Europa.

Hoe is Bell Tours ontstaan?
Henri Rammant: “Mijn grootvader had voor 1953 een taxi bedrijf en hij reed voor een firma in Brussel die bussen hadden. Die firma moest hem nog geld en op een dag is hij er naartoe gestapt en gezegd jullie moeten mij nog geld en de patron van die firma heeft toen tegen hem gezegd awel daar staat een bus, die bus is waard wat ik aan u nog moet neem hem mee. Zo is dus Bell Tours begonnen!
Hij is dan beginnen rijden voor Vanmoerkerke uit Oostende die een firma West Belgium Coach Company had. Voor deze maatschappij vervoerde hij voornamelijk Britse toeristen die hij in Zeebrugge ging oppikken en dan rondtrok in Brugge, Gent,… Later werd dat touroperator Sunair. We zijn dan ook beginnen rijden voor scholen in de buurt. Zo is de firma stilaan gegroeid.

Hoe ben je dan zelf begonnen bij het familiebedrijf?
Henri Rammant: “Ik rij dit jaar 25 jaar met onze bussen. Ik ben er op mijn 21ste beginnen mee te rijden en ik heb in 2017 de zaak over genomen. Dus net voor corona ben ik in het management gekomen. Maar ik heb gans mijn leven hier aan de firma rond gelopen. Wat nu het bureel is was vroeger onze living van thuis met een kleine bureau ernaast.”

70 jaar is een moment om te vieren, maar ik vermoed dat door de coronapandemie  jullie enkele moeilijke jaren achter de rug hebben?
Henri Rammant: “Ja, ja,… het heeft niet veel gescheeld of er was niets te vieren. We hebben door corona zeer zware jaren gehad. Ik zeg altijd we zijn een bus kwijt in pure cashflow. Onze mooie spaarpot die we hadden opgebouwd is allemaal weg. We hadden geen reserves meer. Gelukkig was er heel veel hulp was want anders bestond de firma gewoon weg niet meer. We zijn daar niet alleen in hé. Er zijn heel veel sectoren en firma’s, wij ook, die nu nog altijd bezig zijn met de gevolgen te dragen van corona hé. Normaal gezien komt er een nieuwe bus, die is besteld, die moest hier normaal al zijn maar door corona en de perrikkelen van toelevering van onderdelen is hij er nog niet. Dus ja we zijn niet bezig met veel geld te verdienen. We zijn bezig met de putten van corona op te vullen. En dat is in vele sectoren zo hé. Mensen die denken dat de corona achter de rug is, wel voor bedrijven is dat bijlange nog niet het geval.“

Zondag nodigen jullie alle klanten uit, dat is ondertussen een trouw publiek.
Henri Rammant: “Wij hebben een heel trouw publiek. Er zijn mensen die aan mij weten geboren worden hebben. Dat is uniek hé. Ik heb als kind meegereisd en toen waren dat prille dertigers en nu zijn dat gepensioneerde mensen die met mij op reis gaan hé. Nu rij ik en vroeger zat ik bij wijze van spreken op hun schoot in de bus.
We zijn in de sector nog één van de weinige familiebedrijven, dat is zeldzaam aan het worden.
We doen dagtrips, meerdaagse reizen, we rijden voor touroperators,… We hebben onze eigen, iets dat we zelf in de markt gezet hebben onze Bustronomie. Dat is iets dat niemand anders doet. Dat vind trouwens hele mooie weerklank. De nieuwe bus die besteld is tevens daarvoor gebouwd om ook daarin ook Bustronomie te kunnen doen. ”

Wie zondag langskomt wat mag die verwachten?
Henri Rammant: “De meeste mensen kennen onze bussen wel maar je kan ze allemaal van binnen en buiten komen bekijken. We maken ook een hoekje met foto’s uit de oude doos. Er zal muziek, een hapje en drankje zijn. Men kan kennis maken met reeds een groot deel van de uitstappen in het najaar en volgend jaar, de kerstmarkten, de reizen, uitstappen naar optredens,…
Zondag maakt ook iedereen die komt kans om voor 1 persoon een reis te winnen met onze busreis naar Lloret de Mar (Spanje, Costa Brava). Meestal zijn het de jarige die cadeau’s krijgen maar wij delen een cadeau uit.

Deze slideshow vereist JavaScript.

• 70 jaar Bell Tours op zondag 20 augustus van 13 tot 18 uur met muziek, animatie, hapje & drankje. Iedereen welkom!
• Parking: Symeta Hybrid nv in de Ferdinand Ulenbroekstraat 51 – shuttle voorzien naar Bell Tours.
• Meer info: www.belltours.be

1 comment

  1. Ik ben in het verleden chaufeur geweest in de tijd met grootvader Heri dat was een mooie tijd , veel gelachen en plezier geen hoochwaan gewoon ons werk doen waar is de tijd van toen, Janine was toen de vrouw die respect verdiende groetjes Joseph Hamelryclx .

Comments are closed.

%d