SINT-PIETERS-LEEUW: – De aanleg van de parking op de voormalige Wilgenhofsite zit op schema om tegen 1 september 2023, bij aanvang van het schooljaar, klaar te zijn.

Parking voor 100 wagens (nu 80 wagens).
Op 2 april 2021 gaf architect Damien Maelfait op een online-infoavond meer uitleg.
Damien Maelfait: “Het is de bedoeling de parking aan te leggen met waterdoorlatende verharding. Zodat het regenwater onmiddellijk in de ondergrond kan infiltreren. De parking wordt vlak gehouden, dus geen obstakels zodat er bij evenementen tenten en kraampjes opgeplaatst kunnen worden. Dat het een plein is dat heel flexibel is. De kleine centrale bomen zijn bomen in grote bakken. Die met transpaletten verplaatst kunnen worden. Zodat het volledige plein vrij kan gemaakt worden.
Daarnaast hebben we een 6-tal plaatsen voor mindervaliden.
Aan deze rechterzijde hebben we de zone van de vroegere ingebuisde beek die we volledig zullen open werken. de Winter -en zomerbedding zullen van 2 meter breed tot 5 meter breed gaan. Het is zo dat het peil van de beek verlaagd wordt ten opzichte van het initiële peil. Waardoor we extra bufferzone kunnen creëren. Ook meer dan de helft van de parking zal lager komen dan het straatniveau. Zodanig dat een groot deel van de parking ook als buffer kan dienen bij hevige regenval. “

%d