SINT-PIETERS-LEEUW: – Guido Devillé, die jonge bakkers in België begeleidt via ‘Aspirant Baker’, ging de TV-ploeg van Vive le Vélo vanmiddag in het Colomapark trakteren op chocoladekoeken met rode bovenlaag. Het programma bracht het bakkersberoep de voorbije dagen positief in beeld door de creatieve ‘Remco’ bakkers-produkten in beeld te brengen.

Guido Devillé: “Je weet dat bakkers nogal creatief zijn en daarom heb ik een rood koekje gemaakt. Want we hopen dat Remco met de Rode leiderstrui uit de Vuelta kan terugkeren. Het is een chocoladekoek, de chocolade is typisch Belgisch en ik heb het dan een rood kleurtje gegeven ipv de klassieke bruine kleur. Lekker gebladerd op de manier dat men zo’n koek hoort te maken.
Ik heb de koeken naar de crew van Vive le Vélo gebracht als extra promotie. Mijn actieve loopbaan is eigenlijk voorbij, maar de bakkers hebben het voor de moment niet gemakkelijk door de stijgende kosten. Jongeren zijn minder en minder gemotiveerd om het beroep uit te oefenen. Ook al blijf ik het zeggen, het is een super mooi beroep dat ik aan alle jongeren wil aanraden. Want bakkerij is een heel creatief beroep en dat wil ik hiermee bewijzen.
Het is mooi van het programma Vive le Vélo om de voorbije dagen de bakkers met hun creatieve gebakjes in ‘the picture’ te plaatsen door beelden van de creatieve gebakjes te tonen en ik wou daarom iets positiefs terugdoen en heb vandaag de crew van rode chocoladekoeken voorzien.”

Deze slideshow vereist JavaScript.

Wie is Guido Devillé?
“Actief” gepensioneerd Leraar en adviseur bakkerij (COOVI en Alimento).
Heeft 8 jaar gewerkt als bakker, 25 jaar praktijk en technologie leerkracht bakkerij.
3 maal deelgenomen aan de coupe du monde de la boulangerie.
In 2002 derde plaats met de Belgische ploeg.
Begeleiding van jongeren naar internationale wedstrijden via Aspirant Baker.
Belgisch kampioen artistiek bakken in 2001
Derde op “coupe du monde boulangerie 2002”
Voorzitter Aspirant Baker. Aspirant Baker was organisator Europees kampioenschap voor jonge bakkers in 2014
Geef opleidingen in Afrika (bakkerij) en coördinator bakkerij Ex-Change
Winnaar “Best of Mondial du pain” 2016 in Taiwan

Meer info: Aspirant Baker – Het promotiekanaal voor het bakkersberoep via: https://www.aspirantbaker.be

1 comment

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: