ZENNEVALLEI: – Zaterdagochtend hielden de N-VA-afdelingen van Sint-Pieters-Leeuw, Halle en Beersel naar aanleiding van World Cleanup Day een grootschalige opruimactie van sluikstortafval en zwerfvuil aan de oevers van en in het kanaal Brussel-Charlerloi.

Zij werden daarin bijgestaan door o.a. minister Ben Weyts, senator Mark Demesmaeker en gedeputeerde Gunther Coppens. Wereldwijd nemen honderdduizenden vrijwilligers uit 180 landen deel aan World Cleanup Day om de planeet een extra schoonmaakbeurt te geven.
Wereld Opruimdag vindt plaats op 17 september, maar onze afdelingen wilden dit wereldwijde evenement vooraf in de kijker zetten“, benadrukt Kristof Beckers, ondervoorzitter van de N-VA-afdeling Sint-Pieters-Leeuw.
Aanvankelijk zouden we n.a.v. World Cleanup Day 2022 onze straten een extra schoonmaakbeurt geven, maar uiteindelijk kozen we voor het kanaal Brussel-Charleroi, waar de vuiloveriast misschien minder in beeld komt, maar daarom niet minder aanwezig is”, zegt Joris Verbist, ondervoorzitter van N-VA Beersel. “Wat we hier op één voormiddag aan afval en zwerfvuil verzamelden was bepaald indrukwekkend.”
Wanneer zwerfvuil in onze waterwegen terecht komt, is het niet zo eenvoudig te verwijderen“, weet Sven Pletincx van N-VA Halle. “Recente cijfers van OVAM tonen aan dat de hoeveelheid zwerfvuil in Vlaanderen met 14% is toegenomen t.o.v. 2017, en dat ondanks de vele campagnes. Daarom helpen we met onze drie lokale afdelingen graag een handje om onze Vlaamse waterwegen proper te houden.

%d bloggers liken dit: