SINT-PIETERS-LEEUW: – De Politiezone Zennevallei (Beersel, Halle, Sint-Pieters-Leeuw) heeft 6 nieuwe elektrische dienstfietsen bestemd voor de diensten wijkwerking.
2019-03-04-elektrische-dienstfietsen_Politiezone-Zennevallei_wijkwerking_Zuun_01
Recent werden de nieuwe fietsen voor de wijkwerking Politiezone Zennevallei in gebruik genomen. Zo zal je vanaf nu regelmatig je wijkagent opmerken op de elektrische fiets. Op die manier wil de lokale politie niet alleen de groene kaart trekken, maar willen we ook meer zichtbaar zijn, gemakkelijker bereikbaar en aanspreekbaar.

Investeren
De zone kocht 6 nieuwe elektrische fietsen aan. Verder investeerde de zone ook in elektrische bromfietsen. Wil dit zeggen dat je de wijkinspecteur niet meer in de wagen zal zien? Uiteraard niet. Het aantal wagens blijft evenwel beperkt en de wagens die worden ingezet voor de wijkwerking zijn eveneens overwegend ecologisch gekozen.

Voordelen
Jan Cornelis, Wijkinspecteur wijk Zuun: “Met de fiets of te voet zijn voor mij de ideale manier om als wijkagent in de wijk te patrouilleren. Je bent veel meer aanspreekbaar, de mensen houden je al sneller tegen om je aan te spreken.
We hebben nu nieuwe elektrische fietsen en dat is altijd aangenaam om met goede vervoersmiddelen te rijden en werken. Voor wijkagenten wiens wijkwerking verder afgelegen is zijn de elektrische fietsen een aangenaam hulpmiddel om die grote afstanden dan ook te kunnen afleggen.
Als fietser of voetganger ben je ook een zwakke weggebruiker en ervaar je de problemen die de zwakke weggebruikers ook ondervinden op weg naar school, op weg naar hun huis en kunnen we dit samen met de mobiliteitsdienst van de gemeente sneller aanpakken.
Natuurlijk het slechte weer in België, daar moet je als fietser wat op voorzien zijn. Maar als je je goed kleed en deftige fietstassen hebt dan gaat dat perfect.”

Ten slotte draagt onze politiezone zo ook zijn steentje bij aan een groener milieu.

Geschiedenis
De eerste politiefietsen werden ingezet in Engeland, eind negentiende eeuw. Begin twintigste eeuw werden deze vooral ingezet in landelijke gebieden. Aan het einde van deze eeuw werd de politiefiets ook geïntegreerd in de stedelijke gebieden, ten gevolge van de drukke verkeersopstoppingen en autovrije gebieden. Vandaag de dag wil ook de politiezone Zennevallei verder bouwen aan deze filosofie.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder