2018-08-22-aankondiging-wegenwerken_aanleg-fietspad_EuropalaanSINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf maandag 3 september 2018 wordt op de Europalaan een nieuw verhoogd tweerichtingsfietspad in asfalt aangelegd waardoor het doorgaand verkeer gedurende 5 weken onderbroken zal zijn.

Bart Keymolen, Schepen Openbare Werken: “Het fietspad langsheen de Europalaan krijgt vanaf volgende week een metamorfose. De laatste weken hebben we het onderliggende waternet duchtig aangepakt. Intussen werd getracht om met tijdelijke herstellingen de hinder te beperken. Tijdens de werken worden ook slechtere stukken van de rijweg aangeplakt. We voorzien -daar waar mogelijk een verhoogd fietspad. We moeten uiteraard rekening houden met de toegang tot woningen.
Er wordt maximaal rekening gehouden met de veiligheid van onze zachte weggebruiker. Het fietspad zal in asfalt worden aangelegd wat bovendien het fietscomfort ten goede komt. Vanaf maandag 3 september starten de werken van het fietspad in de Europalaan op. Er zal helaas geen doorgaand verkeer meer mogelijk zijn voor een periode van 5 weken
Er wordt gestart met de opbraak van de greppel en een deel van het fietspad. Vervolgens wordt de glijbeton aangebracht en aansluitend de slikkers en prefab-inritbanden.
Het gieten van het fietspad in comfortabel berijdbaar asfalt is voorzien voor eind september/begin oktober.
De voorziene heraanleg van het kruispunt’ Pauwke ‘dat de doorstroming en de veiligheid moet verhogen laat nog even op zich wachten wegens bijkomend stabiliteitsonderzoek.
Ik reken er op dat we de aanleg volgend jaar kunnen aanvatten.

Jan Desmeth, Schepen van Mobiliteit : “Het fietspad langs de Europalaan wordt veel gebruikt. De gelijkgrondse aanleg in klinkers was niet de beste oplossing voor de fietsers. Een verhoogde aanleg over het grootste deel van het tracé en de makkelijk berijdbare asfalt zal het fietscomfort en de fietsveiligheid zeker ten goede komen.
omleiding_logoDe omleiding tijdens de werken is voorzien langs de Galgstraat, de Lotstraat en de Bergensesteenweg. We weten echter dat het gevaar op sluipverkeer doorheen Brukom groot is. Daarom nemen we tijdens de periode van de werken alvast drie maatregelen. Vooreerst zal de Pickéstraat in enkelrichting geplaatst worden en wordt de Millairstraat afgesloten ter hoogte van de Pickéstraat. Dit zorgt voor weinig hinder voor de omwonenden en vermijdt dat deze route gebruikt wordt voor iets waarvoor ze niet is voorzien. Ten tweede zullen we ter hoogte van de boerderij op de Pijnbroekstraat een vrachtwagensluis aanleggen zoals we er enkele jaren geleden eentje hebben aangelegd op de Tobie Swalusstraat. Het weert het doorgaand vrachtverkeer en vermindert de snelheid van de overige voertuigen, terwijl hulpdiensten vrije doorgang hebben en inwoners niet moeten omrijden.
Tenslotte zullen de verkeerslichten aan Pauwke op oranje knipperlichtstand gezet worden zodat de voertuigen op de geplande omleiding langs Pepingensesteenweg en Galgstraat vlotter kunnen rijden. De inzet van politie is voorzien aan het kruispunt, alsook op de omleidingsroute. We kijken ook uit naar de aanleg van de extra afslagstrook en het inzetten van slimme dynamische lichten op het kruispunt van Pauwke in 2019.

De-Lijn_omleidingenOmleiding bussen De Lijn:
Lijn 170 : Brussel – Sint-Pieters-Leeuw – Halle
Lijn 571 : Schoolbus Halle – Sint-Pieters-Leeuw – Dilbeek
Niet-bediende haltes: Sint-Pieters-Leeuw: Henisdal, Impeleer, Europalaan
Vervanghaltes: Sint-Pieters-Leeuw: Brukom, Oud Station
Tijdelijke haltes: Tijdelijke halte in de Lotstraat ter hoogte van de Bergensesteenweg in beide richtingen

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder