SINT-PIETERS-LEEUW: – Tijdens de aanleg van de rotonde t.h.v. de rotonde N231 Alsembergsesteenweg en N6 Brussel-Bergen was de Tobie Swalusstraat ter hoogte van de Lubbeek afgesloten om sluipverkeer door de wijk De Witte Roos te vermijden.
Gezien de betere verkeersafwikkeling t.h.v. de rotonde heeft de gemeentelijke commissie mobiliteit en openbare werken na ontvangen reacties van buurtbewoners en het verkeerskundig onderzoek van de verkeersdienst van de lokale politie en de dienst mobiliteit  bij wijze van proef nu voor  3 maanden een autosluis geïnstalleerd, waar het zwaar vrachtverkeer geen doorgang meer vindt.
 
Metingen met het verkeersanalysetoestel zullen tijdens de proefopstelling duidelijkheid moeten brengen over de verkeersintensiteiten.
De resultaten van de proefopstelling zullen worden voorgelegd aan de commissie Mobiliteit en openbare werken om dan een definitief standpunt in te nemen.
 

%d bloggers liken dit: