2015-05-29-kruispunt-Europalaan_Pepingensesteenweg_Galgstraat_Joseph-DepauwstraatSINT-PIETERS-LEEUW: – Vanaf vandaag, 26 september 2017, starten er nutswerken aan het kruispunt Pepingensesteenweg / J. Depauwstraat / Galgstraat / Europalaan.
Om de hinder te beperken, worden de werken gefaseerd uitgevoerd.

In elke fase zal het doorgaand verkeer onderbroken zijn in één van de vier straten:

Fase 1 – Galgstraat: start 26 september 2017
Fase 2 – Europalaan: start 2 oktober 2017
Fase 3 – Pepingensesteenweg: start 9 oktober 2017
Fase 4 – J. Depauwstraat: start 16 oktober 2017
Een lokale omleiding wordt telken voorzien.
Mits gunstige weersomstandigheden wordt het einde van deze werken voorzien op 20 oktober 2017.

Schepen van Mobiliteit en Verkeer, Jan Desmeth: “In de lente van 2018 zullen we een extra afslagstrook aanleggen op de Europalaan. Nu geraakt er daar dikwijls maar één wagen door de groenfase van de lichten omdat een linksafslaand voertuig al de rest ophoudt. Heel frustrerend.
De zes private parkings rechts zullen aangekocht worden door de gemeente, zodat we een afslagstrook kunnen maken gescheiden van een strook om rechtdoor of rechtsaf te rijden. Dit moet ook het sluipverkeer door Brukom verminderen.
De werken, die nu uitgevoerd worden, zijn nodig om de ondergrondse nustleidingen aan te passen aan de nieuwe situatie over 6-8 maanden.
We zullen dan trouwens ook het fietspad op de Europalaan verbeteren voor de zwakke weggebruiker, door een gescheiden en verhoogde aanleg.
Nu dus even hinder om het volgend jaar fors te verbeteren, zowel voor de wagen als voor de fietser.

%d bloggers liken dit: