RSS

2 houthakseldammen in strijd tegen modderoverlast

09 Jun

SINT-PIETERS-LEEUW: – De gemeente heeft ism de landbouwers en de provincie in de Bellestraat 2 houthakseldammen laten aanleggen. Met deze ingrepen wil ze een einde maken aan de geregeld terugkerende water- en modderoverlast in de straat en de schadelijke gevolgen van erosie beperken.

Houthakseldammen zijn eenvoudige en goedkope constructies die heel doeltreffend zijn. Met houten paaltjes, draadgaas en houthakselsnippers wordt een muur gebouwd die de modderdeeltjes tegenhoudt en het water vertraagd doorlaat.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.

 
Reacties staat uit voor 2 houthakseldammen in strijd tegen modderoverlast

Geplaatst door op juni 9, 2017 in actualiteit, milieu, natuur, Sint-Pieters-Leeuw, wateroverlast

 

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: