SINT-PIETERS-LEEUW: – De Zuunbeek is een onbevaarbare waterloop van 1e categorie met de VMM als beheerder. Die heeft de hermeanderingswerken aangevangen in juni 2016. De werken worden geraamd op iets meer dan 1 miljoen euro. Ben je benieuwd naar een stand van zaken? Je bent van harte welkom op de werfwandeling van zondag 19 maart 2017 van 13.30 tot 17.00 uur.
Vertrekpunt: kruispunt Hoogstraat en Jozef Alfons Fleurusstraat. Laarzen of stevige wandelschoenen zijn aan te raden!


Traject Gaspeldoornbeek aangepast
Op dit moment werkt men oa. aan het deelproject “Gaspeldoornbeek” dat voorziet in de omleiding van de zijloop Gaspeldoornbeek, waardoor het wachtbekken Volsem minder snel zal vullen. Bovendien wordt een moeraszone-oever aangelegd aan het bestaande wachtbekken Volsem.


Stuw Volsembroek klaar tegen de zomer
Nabij het bestaande wachtbekken Volsem is men ook nog steeds bezig met het bouwen van een nieuwe stuw die de waterstand stroomopwaarts kan regelen.
Er werd ook reeds een dijk aangelegd waardoor het natuurgebied achter de dijk bij zware regenval als gecontroleerd overstromingsgebied kan dienen. Men hoopt de stuw tegen de zomer klaar te hebben.
achter de stuw zal zich dan een overstromingsgebied met een capaciteit van 204.000m³. Ter vergelijking het wachtbekken Volsom heeft een capaciteit van 81.000m³


Herlees ook ons uitvoerig artikel van 15/12/2016 – klik hier

%d bloggers liken dit: