2017-03-03-bouwaanvraag_basisschool_sint-lutgardisRUISBROEK: – Sinds vrijdag hangt aan de Groot-Bijgaardenstraat in Ruisbroek de “bekendmaking aanvraag tot stedenbouwkundige vergunning” van de Vrije Basisschool Sint-Lutgardis uit.
De school uit Zuun gaat er binnenkort een nieuwe, extra, basisschool bouwen om voor meer schoolcapaciteit te zorgen. 

De nieuwe basisschool komt aan het verkavelingsproject Kanaaltuinen. Deze wijk wordt gebouwd op de terreinen van een voormalige boomkwekerij en is gelegen tussen de Populierenlaan, de De Baerdemaekerstraat en het kanaal (Groot-Bijgaardenstraat) op de grens tussen Zuun en Ruisbroek.
Normaal hadden de werken al bezig moeten zijn maar de archeologienota liet op zich wachten. Hierdoor duurde het langer om de nodige vergunningen aan te vragen.
De nieuwe school wordt ingeplant naast het kerkhof en naast de eerste fase van de verkaveling Kanaaltuinen waar men momenteel reeds aan bezig is. De toegang tot de school is voorzien langs de verkeersvrije Kerkhofdreef. Kinderen afzetten zal in de toekomst gebeuren op het nieuwe plein dat aan het kanaal wordt aangelegd.

Men hoopt op 1 september 2018 te starten met 4 kleuterklassen, op langere termijn zou de school dan verder uitbouwen met 8 extra klaslokalen voor de lagere school kinderen, een sporthal, een refter en een mediatheek.


De school maakt sinds februari 2016 in Zuun gebruik van een extra containerklas en een lokaal in het parochiecentrum wegens het plaats te kort. (zie artikel 15/02/16)
Meer info: www.vbszuun.com

%d bloggers liken dit: