RSS

Blauwe parkeerzone in Ruisbroek lijkt te werken. Binnenkort bijsturing aan de stationsparking

09 Feb

RUISBROEK: – Sinds 8 dagen (1 februari 2017) is de blauwe parkeerzone in Ruisbroek van kracht. Bezoekers kunnen op de meeste plaatsen 4 uren parkeren. Bewoners en werknemers kunnen via de gemeente een parkeerkaart aanschaffen.


Wij vroegen de bevoegde schepen naar een eerste reactie.
Jan Desmeth, schepen van Mobiliteit : “Acht dagen is te vroeg om een evaluatie te maken en zelfs eerste conclusies te trekken. Anderzijds horen we wel van meerdere mensen dat er meer plaats is in de straten en heel wat bestelwagens uit het gebied verdwenen zijn. Maar laten we even een langere periode wachten om eerste conclusies te trekken. Tenslotte is het ook niet zo eenvoudig voor de mensen. Het vergt een hele aanpassing.”


Bovenstaande foto’s parking Kerkplein. Hier mag je van maandag tot en met zaterdag tussen 8 en 18 uur maar twee uur met parkeerschijf staan. Toen we gisterenavond langs gingen stond de parking vol. Vandaag, overdag waren er enkele plaatsen vrij wat de lokale handelaars toejuichen want hun klanten kunnen nu kortbij parkeren.

2017-02-09-scan-flyerWij zagen vanmiddag ook flyers onder de ruitenwissers van de wagens op de parking aan het station zitten. Blijkbaar is er daar toch een verschuiving, die voor problemen zorgt voor de pendelaars?

Jan Desmeth : “We hebben inderdaad een verschuiving gemerkt van een aantal trekkers van vrachtwagens en grotere bestelwagens. Dit willen we snel bijsturen. We hebben dan ook flyers onder de ruitenwissers aangebracht met de boodschap dat we dit gezien hebben en er iets aan zullen doen. Onze doelstelling hierbij is om de parking te gebruiken voor pendelaars van maandag tot vrijdag en van 7u tot 19u. Buiten deze tijdszones kan de parking dan wel een 2de keer nuttig gebruikt worden door buurtbewoners. De manier om deze doelstelling te bereiken is nu in uitwerking en volgt op korte termijn.


zie artikel 30/01/17 – 1 februari 2017 – Start blauwe zone Ruisbroek

 
Reacties staat uit voor Blauwe parkeerzone in Ruisbroek lijkt te werken. Binnenkort bijsturing aan de stationsparking

Geplaatst door op februari 9, 2017 in actualiteit, mobiliteit, nieuws, Ruisbroek, Sint-Pieters-Leeuw

 

Tags: , , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: