SINT-PIETERS-LEEUW: – Naar jaarlijkse gewoonte reikte Vrouw & Maatschappij Sint-Pieters-Leeuw tijdens de nieuwjaarsreceptie van CD&V Sint-Pieters-Leeuw, haar “Gerbera”- prijs uit.
2017-01-06-gerbera-prijs_sint-pieters-leeuw_03
Met de Gerberaprijs zetten wij een persoon, een project of een vereniging in de kijker die zich het voorbije jaar verdienstelijk heeft gemaakt voor de medemens, gelijke kansen voor vrouwen en mannen stimuleert of initiatieven promoot die de samenleving meer “in balans” brengen “ zegt Ann De Ridder, woordvoerder van de CD&V vrouwen.

We kozen ervoor om de Gerbera-prijs 2016 uit te reiken aan Jeannine Bosmans voor haar jarenlange inzet voor het verenigingsleven in Sint-Pieters-Leeuw en in het bijzonder in de wijk Zuun. In vergelijking met vorige jaren dat we eerder een project in de schijnwerpers zetten of een persoon die dat jaar heel bijzondere dingen deed, zouden we kunnen zeggen dat we Jeannine onze Gerbera uitreiken als een Lifetime Achievement Award, een prijs die we dit jaar uitreiken aan een vrouw die een buitengewone bijdrage heeft geleverd aan het verenigingsleven van Sint-Pieters-Leeuw.

Eerst was er Milac, de vereniging voor de miliciens. Het info blad “Rondom Zuun” dat alle miliciens kregen, werd bij hen thuis gedrukt. Voor PASAR, voordien Vakantiegenoegens, is Jeannine al jaren penningmeester, een taak die ze met zeer veel overgave op zich heeft genomen en nog steeds zeer minutieus doet. Hun woning in de George Wittouckstraat tovert ze samen met haar man Raymond maandelijks om in een vergaderplaats voor de PASAR bijeenkomst. Drankjes en hapjes ontbreken zeker nooit. Voor de vereniging de Leeuwse Schutters geeft Jeannine al vele jaren op menig bijeenkomst culinaire en logistieke steun. We kunnen besluiten dat we vrouwen zoals Jeannine heel erg appreciëren voor hun fantastische inzet als vrijwilliger voor het verenigingsleven in onze gemeente!

%d bloggers liken dit: