RUISBROEK/NEGENMANNEKE/ZUUN: -Traditioneel gaan de kinderen van onze parochie in de periode rond Driekoningen zingen om een centje te verzamelen voor hun leeftijdgenootjes van de ‘Rainbow4kids’ primary school in Ukunda (Kenia), de school van juf Katrien, die jarenlang kleuterleidster in de Sint-Lutgardisschool was.
2017-01-08-driekoningen_01
kinderen van de catechese
Op het feest van Driekoningen zelf, 6 januari, hebben de kinderen van de catechese uit de drie parochies Ruisbroek, Negenmanneke en Zuun de spits afgebeten en zijn gaan sterzingen. Ondanks het vriesweer waren er 21 kinderen komen opdagen om te gaan zingen voor het project ‘Rainbow4kids’. In totaal hebben ze 250 euro verzameld. Na het geld op de rooster geteld te hebben werden de kinderen op zelfgemaakte cake en chocomelk getrakteerd.
Ondertussen heeft juf Katrien dit geld reeds gekregen en ze heeft al laten weten, dat het zal gebruikt worden voor de inrichting van de peuterklas, waarmee na de Paasvakantie wordt gestart.

Zondag 8 januari

Deze diashow vereist JavaScript.


Op deze zondag zijn de kinderen die regelmatig de Huppelhoek bezoeken, extra vroeg opgestaan om voor aanvang van de gebedsdienst te kunnen zingen voor hun Keniaanse vriendjes: Husna, Dayznavel en Juma. Met het opgehaalde geld steunen zij nu al voor de achtste keer leeftijdsgenootjes in Kenia. Dankzij hun inzet krijgt dit drietal iedere schooldag een ontbijt en ’s middags een warme lunch.
Dit jaar waren we met zes koningen en koninginnen van alle leeftijden. Ze zongen het mooie bedrag bijeen van 368,73 euro. Onze kinderen danken al de lieve mensen die wat in hun bussen gestoken hebben.

Tijdens de viering heeft juf Katrien de koningen aan de hand van veel mooie foto’s vertelt wat de moeders in Kenia allemaal zoal dagelijks moeten doen in vergelijking met onze moeders.

Dank
2017-01-08-driekoningen_02
Juf Katrien, Mama Rainbow: “Lieve ‘Driekoningen zangers’ uit Zuun,via deze weg wil ik jullie hartelijk danken voor de ‘warme’ verwelkoming van de mensen in de kerk van Zuun.
Jullie hebben hierdoor de parochianen echt wel kunnen overtuigen om het schoolproject “Rainbow4kids” te steunen.

Dankzij jullie inzet kunnen we deze 3 Keniaanse kindjes, Husna; Dayznavel en Juma, weer de kans geven om naar onze school te komen. Ze zullen volop genieten van ons degelijk onderwijs, een gratis ontbijt en een gezond middagmaal.
Uit naam van het Belgisch en Keniaans Rainbow4kids team, zeg ik jullie oprecht: Asante sana = Dank u wel!

Tekst: Wim Zeeuwe – Foto’s: Parochie Sint-Lutgardis

%d bloggers liken dit: