RSS

Woonzorgcentrum Zilverlinde en lokaal dienstencentrum Meander bestaan vijf jaar

08 Nov

ZUUN: – Op 7 november 2011 opende het lokaal dienstencentrum Meander voor het eerst zijn deuren. Twee dagen later, op 9 november 2011, verhuisden de bewoners van het rusthuis Wilgenhof naar het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde. Vandaag werd daarom het 5 jarig bestaan gevierd.
Momenteel verblijven er nog 28 personen die de verhuis hebben meegemaakt.


OCMW voorzitter, Paul Defranc : ‘ De eerste steenlegging gebeurde door minister Johan Vandeurzen op 12 december 2009. Na 2 jaar hard werken en problemen overwinnen opende het woonzorgcentrum Zilverlinde zijn deuren op 9 november 2011. Het was een bijzondere dag voor 80 bewoners van het Wilgenhof die verhuisden naar WZC Zilverlinde.
Weken van minisieuze planning gingen vooraf. Wie moest werken op welke verdieping en welke bewoner moest naar welke kamer ? Het was voor de medewerkers een uitdaging om er een echte thuis van te maken en of dit gelukt is moet je maar eens vragen de 28 bewoners die er van in het begin bij waren. Een bewoner schreef er zelfs een gedicht over hoe fijn het hier is. Op 20 oktober konden de bewoners kennis maken met het dienstencentrum Meander. . Op 7 nov 2011 werd het officieel geopend en kon iedereen er terecht voor een Spaanse les of een andere hobby. 16 november opende dan het seniorenrestaurant waar iedereen terecht kan voor een lekkere maaltijd.
Nu nog komen heel wat bewoners naar hier voor een kort verblijf, op vakantie of komen hier definitief wonen.
We heffen het glas op 5 jaar Meander en Zilverlinde en wensen iedereen een dikke proficiat.

Alle bewoners kregen een feestmaaltijd aangeboden evenals een honderdtal mensen die in LDC Meander kwamen eten en meevieren voor de 5e verjaardag.
De feestelijkheden werden afgesloten met een optreden van Gospelkoor Neema en aansluitend een dansnamiddag met DJ Kevin.

Deze slideshow heeft JavaScript nodig.


Zie ook onze artikels:
– 09/11/2011 – Bewoners Wilgenhof verhuisden vandaag naar de nieuwbouw WZC Zilverlinde
– 12/12/2009 – Eerstesteenlegging Zilverlinde – nieuwe woonzorgcentrum met dienstencentrum

 
Reacties staat uit voor Woonzorgcentrum Zilverlinde en lokaal dienstencentrum Meander bestaan vijf jaar

Geplaatst door op november 8, 2016 in actualitiet, nieuws, senioren, Sint-Pieters-Leeuw, sociaal, Zuun

 

Tags: , ,

Reacties zijn gesloten.

 
%d bloggers liken dit: