SINT-PIETERS-LEEUW / ZUUN: – Heel wat bedrijvigheid vanmorgen om 08.00 uur aan het Wilgenhof want iets later verhuisden de eerste groep bewoners naar het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde.


Op zaterdag 12 december 2009 heeft minister Jo Vandeurzen de eerste steen gemetseld van het nieuwe woonzorgcentrum van het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw. (KLIK HIER voor het artikel van 2009).

 
Vandaag verhuisden de 81 bewoners van het Wilgenhof naar het nieuwe gebouw ‘WZC Zilverlinde’.
Het biedt plaats aan 112 bewoners (105 kamers voor permanent verblijf en 7 voor kortverblijf). Vanaf de daaropvolgende week zullen er met kleine groepjes nieuwe bewoners worden opgevangen. De eerste week worden 8 nieuwe bewoners onthaald, de week van 21 november 2011 verwelkomen ze nog eens 10 nieuwe bewoners en de week van 28 november 2011 de laatste 5 nieuwe bewoners.
In hetzelfde complex is ook het nieuwe lokaal dienstencentrum ‘LDC Meander’ ondergebracht.


Iets na 08.00 uur begon het team van Wilgenhof en het  rode kruis met de verhuis van de eerste groep bewoners. Zowel de bewoners als hun begeleiders droegen een badge zodat men wist wie klaar was. De personen op transport werden dan ook uitgecheckt  bij hun vertrek. Alles verliep rustig en vlot al merkte je bij de bewoners toch wat zenuwachtigheid.
Even later kwamen de eersten aan bij  WZC Zilverlinde
We volgden de verhuis van Josée Heremans en Paulette Joossens.

Aan Zilverlinde lag de rode loper uitgerold. Josée Heremans werd er verwelkomt door een heel team en kon dan naar haar nieuwe kamer gaan. Het personeel had voor elke bewoner nog een kleine attentie  voorzien op de kamer.

Josée Heremans: ” De verhuis is heel goed en vlot verlopen. Ik was wel zenuwachtig.
De nieuwe kamer is heel mooi en we gaan daar tevreden in wonen. Het Wilgenhof ga ik wel ook een beetje missen daar de familie er een straat  verder woont. Zondag ging ik steeds tot bij hen maar ze hebben al belooft dat ze nu veel naar hier zullen komen!  Het is hier ruim. Ik ben hier al eens als een van de eersten vooraf komen kijken en dat is hier heel leuk ook beneden met de  Meander. ”
 Paulette Joossens: “ De verhuis was echt goed geregeld. Het is een mooie kamer en ook de badkamer is goed in orde. Ik wou zelf wat vroeger naar hier verhuizen. Ik heb in het weekend al gevraagd mogen we nu niet gaan, want dat is hier goed.

09.00 uur in Zilverlinde:
Patrick Bosmans, OCMW secretaris: ” Tot nu toe verloopt de verhuis vlot. We waren hier in Zilverlinde al voor 07.00 uur druk in de weer geweest om nog de laatste voorbereidingen te treffen.
Zodanig dat we nu  de mensen die toekomen kunnen ontvangen in het gewone ritme, dat ze van in het Wilgenhof gewoon zijn. Dus in het Wilgenhof kregen de bewoners volgens het normale dagschema ontbijt en verzorging. Daarna is de verhuis begonnen van de eerste groep. En we liggen nu reeds voor op schema want we verwachten de eerste groep pas rond half-tien. We hebben ondertussen al verschillende mensen onthaalt en volgens het scenario is iedereen verhuist om half-een deze middag zodanig dat ze dan hier in hun nieuwe leefruimtes  kunnen eten. Maar ook in het oude gebouw Wilgenhof zijn we erop voorzien dat daar nog kan gegeten worden vanmiddag moest de verhuis om welke reden dan ook vertraging oplopen maar dat ziet er niet naar uit.
Waar we heel blij mee waren is dat toch voor zo’n 53 bewoners de familieleden in het weekend al voorbereidingen hadden getroffen. Zodanig dat de bewoners hier vandaag hun vertrouwde zaken terugvinden. Er is natuurlijk bij velen vandaag zenuwachtigheid aanwezig dus ik denk dat het goed was dat we met al de bewoners hier reeds op voorhand eens hun kamer bezocht hebben. Het is voor alle bewoners zeer uitzonderlijk zo een verhuis daarom ook dat we de komende dagen er extra op zullen toezien dat alles vlot verloopt: Dus de mensen bijstaan, hen tijd bieden om zich echt thuis te voelen in dit nieuwe gebouw.  Daarom zullen we ook pas na enkele dagen de extra kamers die er zijn laten ingenomen worden door nieuwe bewoners.

10.00 uur in Wilgenhof:


De tweede groep maakt zich in Wilgenhof klaar voor vertrek.

Roland Meulemans, OCMW voorzitter: ”  Alles verloopt heel vlot. De eerste shift is vlot verhuisd. Nu vertrekt de tweede shift. Alles is goed gepland op voorhand en je merkt het er is  geen enkel probleem. De mensen zitten er echt op te wachten om naar Zilverlinde te verhuizen.”

Bart Deconinck, directeur WZC Zilverlinde: ” De eerste groep is zeer snel verhuist ook dankzij de inzet van het rode kruis, familieleden en de vrijwilligers. Ik denk dat ons scenario vruchten afwerpt. We hebben er lang over nagedacht, vergadert, herschreven enzo maar het resultaat is dat vandaag alles vlot verloopt. Ook de verhuisfirma werkt prima mee. Voor hen hebben we alles gelabeld met 9 verschillende kleuren van labels zodat in Zilverlinde alles snel op zijn plaats staat.
De laatste dagen zag je bij de bewoners de nervositeit wel toenemen. Vooral de zeer goede mensen wouden bij wijze van spreke vorig weekend al verhuizen. Iedereen was met positieve spanningen serieus aan het aftellen.”

Hoe ervaart u de verhuis zelf, want het is een soort van nieuwe start?
Bart Deconinck, directeur WZC Zilverlinde: Momenteel voelen wij nog niet zoveel door de’ drukte maar ik denk wel dat dat nog zal komen. Want het is voor mezelf en al het personeel een grote uitdaging om in een nieuw gebouw, met nieuwe middelen, bijkomende faciliteiten,… Onze kwaliteit van zorgen nog op te drijven. Proberen nog een extra verzet bij te zetten om onze kwaliteit van dienstverlening te optimaliseren. “

Nieuwe dienstverlening
Door de nieuwbouw bieden er zich nieuwe mogelijkheden aan, namelijk de heropstart van een centrum kortverblijf en de mogelijkheid tot dagopvang.
Het nieuwe woonzorgcentrum Zilverlinde zal beschikken over 7 kamers voor kortverblijf.
De dienstverlening is er voor ouderen die in een tijdelijke crisis-situatie verkeren en die geen beroep kunnen doen op mantelzorgers en/of andere hulpverleners of juist deze laatsten wensen te ontlasten.

WZC Wilgenhof, Welzijnsweg 2 te Sint-Pieters-Leeuw
Vragen die betrekking hebben op de dienstverlening van het woonzorgcentrum zijn welkom bij: Bart Deconinck, directeur op het nummer 02 334 17 80, per e-mail: bart.deconinck@ocmwspl.be of Vera De Boeck, maatschappelijk assistent op het nummer 02 371 03 81, per e-mail: vera.de.boeck@ocmwspl.be.

Vragen over de werking van het nieuwe dienstencentrum zijn welkom bij Wenke Peetroons, centrumverantwoordelijke op het nummer 02 377 03 55 of per e-mail: wenke.peetroons@ocmwspl.be.
Meer info: www.ocmw-sint-pieters-leeuw.be

%d bloggers liken dit: