SINT-PIETERS-LEEUW: – Mobiliteit is een thema dat voor veel personen met een handicap enorm belangrijk is in hun dagelijkse leven en mee bepalend is voor hun levenskwaliteit.
KVG Sint-Pieters-Leeuw roept iedereen op om zich niet te laten verleiden door lege voorbehouden parkeerplaatsen voor personen met een handicap in te nemen.
 
Marie Jeanne Meert: “Als plaatselijke KVG voeren we mee actie met gans Vlaanderen. Als we eerlijk zijn, kunnen we er niet omheen dat er heel wat misbruik gemaakt wordt van parkeerkaarten voor personen met een handicap.Bij deze vragen we om de parkeerkaart correct te gebruiken.
En je merkt het zelf nu we hier aan het gemeentehuis aanwezig zijn parkeren er zich mensen op de voorbehouden parkeerplaatsen van personen met een handicap ondanks dat er duidelijk een verkeersbord staat.
Anderzijds wijzen wij er op dat de kaart van de gehandicapten moet gerespekteerd worden. De auto mag alleen op een voorbehouden plaats staan, als de gehandicapte in het voertuig zit.

Wie zich vandaag aan het gemeentehuis of de bibliotheek fout parkeert krijgt een blauwe flyer onder de ruitenwisser met de vraag om de volgende keer na te denken. Wie zich juist parkeerde kreeg een bedankings flyer en een snoepje.

 

Mobiliteitsambtenaar Johan Persoons kwam even poolshoogte nemen bij de actie.

Johan Persoons: ” De plaatsen voor gehandicapten zijn overal in Sint-Pieters-Leeuw duidelijk aangegeven door het reglementaire verkeersbord. Het is inderdaad jammer dat velen zich niet aan het verkeersreglement houden! Om de parkingplaatsen voor gehandicapten nog duidelijker aan te geven, al is dit geen verplichting hebben we in augustus aan een aannemer reeds de opdracht gegeven om de voorbehouden plaatsen aan openbare gebouwen nog duidelijker aan te geven door ze blauw te schilderen. De firma moet deze werken nog wel uitvoeren. Ook aan de Rink zal er , gezien het daar kasseien zijn een blauwe band aangebracht worden“.

De KVG maakte van de situatie gebruik om aan de mobiliteitsambtenaar te melden dat de nieuwe plaatsen aan de Rink ruim genoeg zijn om uit te stappen maar dat de borduur voor het voetpad op te rijden aan die plaatsen te hoog is en afgerond zou moeten zijn. De mobiliteitsambtenaar beloofde dit met de aannemer te bekijken.

Written by nieuwssite

Onafhankelijke nieuwssite met nieuws uit Sint-Pieters-Leeuw en zijn deelgemeenten.

%d bloggers liken dit: