SINT-PIETERS-LEEUW: – De speel-o-theek in de hoofdbibliotheek van Sint-Pieters-Leeuw bestaat één jaar en dat werd woensdagnamiddag gevierd met een extra spelletjesnamiddag.
2016-09-14-1jaar_speel-o-theek_in-bib_sint-pieters-leeuw_05
Gunther Coppens, schepen van bibliotheken, verklaart: “In september 2015 startte de bibliotheek met de uitleen van gezelschapsspelletjes. Als snel bleek dit zo’n succes dat er meer gezelschapsspelen aangekocht werden. Zo groeide het aanbod van 100 naar meer dan 500 stuks vandaag, en dat was nodig.

Er zijn spelletjes voor kinderen van 2 tot 102 jaar. Naast de klassieke spelletjes zijn er ook specifieke taalspelletjes voor anderstaligen.
Het succes van de taal- en speel-o-theek is tevens te danken aan de samenwerking met de integratiedienst/taalstimulering. Zij financierden een deel van de collectie en hielpen de bibliotheekmedewerkers bij de samenstelling ervan.

Niet alleen de collectie, maar ook de spelletjesnamiddagen tijdens de schoolvakanties zijn een succesverhaal.
Zowel Nederlandstalige als anderstalige kinderen komen naar deze spelletjesnamiddagen”, stelt Marleen De kegel, schepen voor Vlaams beleid, integratie en inburgering, vast. “Zij spelen samen en zo leren anderstalige kinderen op een speelse manier het Nederlands.

2016-09-14-1jaar_speel-o-theek_in-bib_sint-pieters-leeuw_09Spelletjes uitlenen, hoe doe je dat?
Hiervoor gelden dezelfde regels als alle andere materialen. Als je lid bent van de bibliotheek, dan kan je een spelletje gratis uitlenen voor 4 weken.

Spelletjesnamiddagen
Dit schooljaar wordt opnieuw elke eerste woensdag van de schoolvakanties een spelletjesnamiddag georganiseerd.
• Herfstvakantie: vrijdag 4 november 2016(de bib is gesloten op woensdag 2 november).
• Kerstvakantie: woensdag 28 december 2016.
• Krokusvakantie: woensdag 1 maart 2017.
• Paasvakantie: woensdag 5 april 2017.

Hoe zit dat in elkaar, zo’n spelletjesnamiddag?
Er worden een tiental gezelschapspelletjes aangeboden. Iedereen die zin heeft, mag meespelen. De meeste spelletjes worden begeleid door een vrijwilliger of door een bereidwillige ouder.
Meer info: http://sint-pieters-leeuw.bibliotheek.be

Deze slideshow vereist JavaScript.

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder