SINT-PIETERS-LEEUW: – Sinds deze maand is Lien Appaerts in Sint-Pieters-Leeuw aangesteld als cultuurfunctionaris.

2016-04-11-cultuurfunctionaris_Lien-Appaerts_01
Cultuur schepen Jan Desmeth en cultuurfunctionaris Lien Appaerts

Lien heeft Agogische wetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit Brussel en werkte het voorbije anderhalf jaar reeds intensief samen met Dennis Deneulin. Ze ziet haar job als cultuurfunctionaris als een mooie uitdaging.

2016-04-11-cultuurfunctionaris_Sint-Pieters-Leeuw_Lien-AppaertsCultuurfunctionaris, Lien Appaerts: ” Ik hoop in het algemeen het aanbod nog meer uit te breiden naar alle vormen van cultuur.
Dus dat er ook wat komedie is, theater uitbreiden en verder ook vooral het familie gebeuren wat accentueren. Activiteiten die plaatsvinden voor zowel kinderen als ouders.
Verscheidene van deze zaken zijn vorig jaar gestart maar we willen daar toch nog meer aandacht aan schenken en ook onze promotie nog meer optimaliseren met nieuw promotiemateriaal.

We hebben ook heel goede contacten met de culturele centra in de directe regio. We hebben het regio overleg waar we op elkaar kunnen inspelen. Zo helpen de andere ons met kleinere producties waarvoor onze zaal ideaal is en wij stimuleren hen mee voor grotere activiteiten. Dus in de regio is er meer een samenwerkings verhaal dan dat men kan spreken van concurrentie.


Schepen van Cultuur, Jan Desmeth: “Ik ben ervan overtuigd dat we met Lien Appaerts de juiste persoon hebben kunnen vinden. Niet alleen kon zij de voorbije twee jaar ervaring opdoen op de cultuurdienst, zij heeft ook haar wortels in de gemeente en in het verenigingsleven. Dat is zeker een extra troef.
Nieuwe mensen, jonge mensen brengen ook nieuwe ideeën, zijn creatief en innovatief. De laatste jaren is het cultuurbeleid er o.a. op gericht om – naast het behoud en verder uitbouwen van de sterke punten uit het verleden – in het bijzonder de kinderen en via hen ook de ouders en de grootouders te bereiken. Met haar achtergrond weet zij als geen ander hoe we hierin best kunnen lukken. Ik kijk met veel vertrouwen de toekomst tegemoet.”

Meer info: www.colomaspl.be

Ontdek meer van Sint-Pieters-Leeuw nieuwssite

Abonneer je nu om meer te lezen en toegang te krijgen tot het volledige archief.

Lees verder