RUISBROEK: – Zaterdag 21 mei 2016 organiseert Cultuurcentrum Coloma in samenwerking met de gemeente Sint-Pieters-Leeuw een straatkunstenfestival in Ruisbroek op het Stationsplein, de Wittehoedstraat en de Gieterijstraat onder de naam “BuskerRio”.

Dinsdagnamiddag hebben het 5e leerjaar van de vrije basisschool Jan Ruusbroec en LDC ’t Paviljoentje de handen in elkaar geslagen en breiden ze aan de lopende meter. Tijdens het straatkunstenfestival wil men de bomen op het stationsplein ook een fleurig tintje geven door ze een kleurrijk brei-jasje aan te trekken.
2016-04-12-Buskerrio_09
Dat kunst een meerwaarde kan betekenen voor de opwaardering van een buurt bewees het gemeentebestuur van Sint-Pieters-Leeuw reeds in 2014. Met een heuse graffiti-jam (zie artikel) in en rond het station van Ruisbroek fleurden ze niet alleen de stationsomgeving op, maar verminderden ze ook de aanwezige onveiligheidsgevoelens en de verloedering van de stationsomgeving.

2016-04-12-Buskerrio_99_logoBuskerRio
Op zaterdag 21 mei 2016 wil de gemeente een vervolg breien aan deze succesvolle editie en dit door middel van een nieuw kunstzinnig project, namelijk BuskerRio ! De inwoners van Sint-Pieters-Leeuw, en specifiek Ruisbroek, maken tijdens dit evenement kennis met verschillende vormen van ‘street art’, waaronder andermaal het medium ‘graffiti’. BuskerRio is de anagram van Ruisbroek en refereert naar de vele Buskers die van deze dag een muzikaal feest maken.

Tijdens heel het project staat de buurt en haar inwoners centraal. Scholen, lokale dienstencentra, buurthuizen en buurtbewoners worden actief betrokken.

Deze diashow vereist JavaScript.

%d bloggers liken dit: