2014-11-27-ANPR-camerasSINT-PIETERS-LEEUW: – Dinsdag werden een 30-tal mensen door het gemeentebestuur uitgenodigd om geïnformeerd te worden over de juiste werking van de ANPR camera’s, die binnenkort in het straatbeeld van Sint-Pieters-Leeuw zullen opduiken.
Korpschef Marc Crispel, projectleider Dirk Vanmalleghem en schepen Jan Desmeth ontvingen de inwoners. Binnenkort start de plaatsing van de eerste ANPR camera’s, die in fase 1 zijn voorzien. Het betreft de toegangswegen van onze gemeente vanuit het Brussels Hoofdstedelijk Gewest en dus vanuit de Ring, zijnde de Postweg, de Steenweg op Bergen en de Humaniteitslaan.
De Lenniksebaan en de Fabriekstraat volgen in fase 2 in 2016.

Jan-DESMETH_schepen_Sint-Pieters-LeeuwSchepen van Mobiliteit Jan Desmeth : “We hebben de inwoners, die in de buurt van deze camera’s wonen uitgenodigd om hen uitleg en toelichting te geven over de juiste werking van een ANPR camera. Hiermee willen we vermijden dat er verkeerde indrukken of ideeën ontstaan over het juiste functioneren van die camera’s. We hebben ook de gelegenheid genomen om hen uit te leggen dat deze camera’s er komen in het kader van criminaliteitsbestrijding en als hulpmiddel bij een aantal andere politionele taken.

De plaatsing van de eerste ANPR camera’s is voorzien in de zomervakantie.

%d bloggers liken dit: