NEGENMANNEKE: – Vanmiddag had in de Albert Van Cotthemstraat de officiële opening plaats van de  nieuwbouw GO! basisschool De Groene Parel.
2015-05-22-opening-Groene-Parel_25
Met de hulp van vrienden, familie en ouders namen de leerlingen en leerkrachten enkele weken geleden hun intrek in het nieuwe gebouw (zie artikel 29/04/2015). Vandaag wilden ze het grote publiek de troeven van hun nieuwe schoolgebouw laten ontdekken.
Raymonde Verdijck, afgevaardigde bestuurder GO! mocht het traditionele lint doorknippen.

De nieuwbouw van GO! basisschool de Groene Parel kwam tot stand via een publiek-private samenwerking met de Participatie Maatschappij Vlaanderen en is een kleurrijk pareltje architectuur voorzien van alle vereisten voor eigentijds onderwijs. “De nieuwe Groene Parel is een echte brede open school,” zegt directrice Rita Vanhemelryck. “Verankerd in de wijk en open voor buurtwerking en samenwerkingen met lokale verenigingen.”
Het project is een mooi voorbeeld van gebiedsontwikkeling waarbij een nieuwe woonwijk wordt gecombineerd met een nieuwe school en kinderdagverblijf, waarbij bovendien veel aandacht gaat naar een veilige en aangename buitenruimte.

Deze diashow vereist JavaScript.


De nieuwbouw vervangt 4 houten paviljoenen die er 50 jaar geleden geplaatst werden.
De kleuterklasjess bevinden zich op het gelijkvloers. Er is ook een refter, toiletten, een administratief blok
en een leraarskamer. Achteraan het gebouw is er een turnzaal met kleedkamers.
De lagere school zit op de eerste verdieping. Hier zijn ook de klassen voor de lessen levensbeschouwingen.

%d bloggers liken dit: