SINT-PIETERS-LEEUW: – Het OCMW-personeel en raad van Sint-Pieters-Leeuw hebben vandaag kennis gemaakt met WZC Sint-Vincentius, de organisatie die de dienstverlening van verzorging en schoonmaak heeft overgenomen van het Leeuwse OCMW.
2015-05-22-WZC-Sint-Vincentius_nieuwe_zorgverlener_Sint-Pieters-Leeuw
WZC Sint-Vincentius had volgens het OCMW de beste voorwaarden voor zowel de personeelsleden als voor de klanten.
Alle arbeids- en loonvoorwaarden blijven behouden. Voor de personeelsleden verandert er niets, enkel de naam van de organisatie bovenaan de loonfiche. Anciënniteit, een gunstig verlofstelsel, fietsvergoeding, hospitalisatieverzekering, … Alles blijft zoals het was. En voor de klanten idem. Hetzelfde tarief voor dezelfde dienstverlening en dus geen extra administratieve kosten.

We zijn erg blij voor de medewerkers en de klanten. Het kon niet beter zijn. De gesprekken verliepen vlot. Het was een aangename kennismaking en we hebben er het volste vertrouwen in.” aldus OCMW-voorzitter Paul Defranc.
Het OCMW van Sint-Pieters-Leeuw heeft er dus alle vertrouwen in. WZC Sint-Vincentius heeft ervaring in de zorgsector. Het is een vzw, zonder winstbejag. Dat geeft ook enige gerustheid bij het OCMW.
OCMW-voorzitter Paul Defranc:”In de eerste plaats was het OCMW inderdaad op zoek naar de beste voorwaarden voor de medewerkers en de klanten, en daar wordt ruimschoots aan voldaan. Maar de visie die de vzw hanteert is ook mooi meegenomen. Zo is WZC Sint-Vincentius een onderdeel van de Zorggroep Eclips. De Zorggroep verzorgt naast de klassieke opvang van senioren in een rusthuis nog tal van andere initiatieven. Zij organiseren ook thuisverpleging, herstelverblijven, dagcentra, serviceflats, kortverblijven, …
Als zorggroep engageren zij zich om kwalitatieve zorg te bieden aan de klant en hun verwanten. De zorgvrager staat centraal en samen met de zorgvrager en eventueel zijn/haar omgeving zoeken zij de beste oplossing. Net zoals het OCMW dit ook altijd heeft willen doen. Kwaliteit boven alles, respect voor alle culturen, levensvisie, welstand of maatschappelijk aanzien. De zorgvrager staat centraal.”

Directeur WZC Sint-Vincentius, Davind Larmuseau : “We hebben een ruim gamma van diensten en deze extra dienstverlening in Sint-Pieters-Leeuw past binnen de uitbouw van onze organisatie. Kwaliteit, toegankelijkheid en betaalbaarheid zijn de hoofddoelstellingen van de vzw. En dat is onze motivatie.”

Eerste kennismaking met de overnemer
De personeelsleden van de thuiszorgdiensten hebben even moeten wachten op nieuws.
Regelmatig was er overleg en werd een stand van zaken gegeven, echter kon er in kader van de onderhandelingen weinig concreets gezegd worden. Het nodige geduld moest aan de dag gelegd worden en wordt nu eindelijk beloond. Het is nu zeker. Alle personeelsleden kunnen terecht bij WZC Sint-Vincentius. Zij blijven werken aan dezelfde voorwaarden als vandaag. En dat lucht op. Ook blijven zij een aanspreekpunt hebben in Sint-Pieters-Leeuw. Zo stelt het OCMW een lokaal ter beschikking van WZC Sint-Vincentius.
Vandaag konden de personeelsleden voor het eerst kennismaken met de overnemer.
Deze eerste kennismaking verliep zeer vlot en gemoedelijk. De personeelsleden kregen informatie over de vzw en hun werking. Ze konden kennismaken met de voorzitter van de vzw, dhr. Bosteels Jean-Paul en de directeur, David Larmuseau. Er was gelegenheid tot vragen stellen en zo kon ook de ongerustheid bij personeelsleden weggenomen worden.
Nu is het nog kwestie om de klanten zo snel als mogelijk in te lichten en de nieuwe zorgverlener voor te stellen. De meeste klanten zullen hun vertrouwde poetshulp of verzorgende behouden. De prijs blijft dezelfde.

%d bloggers liken dit: