SINT-PIETERS-LEEUW: – Vandaag en morgen word voor het  10 de jaar een MEGA-happening georganiseerd in Sint-Pieters-Leeuw.
MEGA, “Mijn Eigen Goed Antwoord”, is een preventieproject dat zich richt op de jongeren van het laatste jaar lager onderwijs.

MEGA-inspecteur Marc Geerinckx geeft uitleg aan de leerlingen
MEGA-inspecteur Marc Geerinckx geeft uitleg aan de leerlingen

Schepen voor Jeugd, Bart Keymolen: “Het project is ontstaan uit een samenwerking tussen de lokale politie, de jeugddienst en de lagere scholen van Sint-Pieters-Leeuw. Jongeren weerbaarder maken tegen de verlokkingen van het dagelijkse leven, is ons doel.

Tijdens de MEGA-happening wordt getracht kinderen van het zesde leerjaar weerbaar te maken tegen risicogedrag in het algemeen en tegen misbruik van genotsmiddelen in het bijzonder. De hele dag wordt er op een interactieve manier gewerkt met de leerlingen. De leerlingen volgen verschillende wokshops en daarnaast zijn er verschillende standen opgesteld waar de leerlingen informatie oppikken. De verschillende partners zoals o.a. de lokale politie, het Rode Kruis, De Lijn en het JAC zijn vertegenwoordigd en geven uitleg aan de verschillende standen.

Deze diashow vereist JavaScript.


Van de Lijn kregen de kinderen die de aanwezige bus bezochten uitleg over welke vervoerbewijzen er zijn, dat men vooraan moet opstappen,… Verder werden de kinderen oa. gesensibiliseerd om hun plaats af te staan aan mensen met een beperking. Het leukste waren natuurlijk de evacuatie oefeningen.

Iedere leerling ontving op het einde van de dag een persoonlijk certificaat.

%d bloggers liken dit: