NEGENMANNEKE: – De Leerlingen van de Sint-Stevensschool hielden een sponsortocht en sobere maaltijd ten voordele van Rainbow4kids. Vanmiddag konden ze heel trots een cheque van 1423,14 euro overhandigen aan Katrien Vermeersch bezielster van het schoolproject Rainbow4kids in Kenia.
2015-05-21-Sint-Stevensschool-cheque-voor-rainbow4kids_07
Directeur St-Steven, Guido Geldof: ”We hebben een gesponsorde voettocht georganiseerd voor alle kinderen van de lagere school en de oudste kleuters. En daarnaast ook een sober maaltijd. Het sobere maal bestond uit een stuk stokbrood met soep. Dat was de bijdrage van onze kinderen. En ik ben fier dat we zo tot ons totaal bedrag gekomen zijn van 1423,14 euro.

Leerlingen 6 de leerjaar: ” Mama Rainbow vertelde ons in maart hoe de kinderen in Kenia leven. Ze toonde ons ook wat zij daar al kunnen verwezenlijken heeft met de centjes die zij de voorbije jaren vanuit het Negenmanneke kon meenemen. Daarom waren wij super gemotiveerd om deel te nemen aan onze sponsor wandeling door de Leeuwse natuur. Onderweg kregen we opdrachtjes die met het project van Rainbow4kids te maken hadden.

Katrien Vermeersch, Mama Rainbow : “ We gaan het geld dat de kinderen hier in Negenmanneke ingezameld hebben goed kunnen gebruiken voor het maken van een veilige speelplaats aan onze school in Kenia. We gaan de grond niveleren, een muur errond bouwen met poort, wat duur is, zodat de kinderen veilig zitten. Dan moeten we ook een groot afdak plaatsen om bij regen te schuilen en als de zon schijnt dat ze de schaduw kunnen opzoeken.
We hebben het geld heel erg nodig voor ons project maar even belangrijk vind ik dat ik ook hier iets kan wakker maken bij de kinderen. Dat ze beseffen welk geluk, zonder schuldgevoel te hebben, maar welk geluk dat ze hebben om hier geboren te zijn. Want aan de andere kant van de wereld is het niet zo evident voor leeftijdsgenoten.
In onze privé school vangen we de armste kinderen uit de regio op. Buiten de les krijgen ze van ons twee keer per dag gratis eten. De ouders moeten hiervoor een hele kleine bijdrage betalen zodat ze de verantwoordelijkheidszin behouden. We beseffen dat we niet iedereen kunnen helpen maar we doen ons best om zoveel mogelijk te helpen met behoud van de Afrikaanse cultuur.

Deze diashow vereist JavaScript.


Katrien begon met het project “Rainbow4kids” in 2009 met de bouw en opening van de school. Tegenwoordig gaan er 405 leerlingen naar de school in Ukunda, Kenia.
Meer info over het schoolproject in Kenia via: www.rainbow4kids.be

Op 30 mei 2015 heeft in Vlezenbeek de “2de Rainbow4kids happening” plaats waar iedereen het goede doel kan steunen.
Meer info: klik hier

%d bloggers liken dit: