NEGENMANNEKE: – In de Albert Van Cotthemstraat namen de leerlingen het nieuwe GO! schoolgebouw in gebruik. De leerlingen, leerkrachten, administratief personeel en directie zijn heel blij met het praktisch ingerichte gebouw. De officiële opening heeft plaats op 22 mei 2015.
2015-04-29-De-Groene-Parel_nieuwe-school (03)
Directrice Rita Van Hemelryck: ’ Dankzij de hulp van vele ouders, het dienst personeel en het leerkrachtenteam is de verhuis vlot verlopen. We zijn vrijdag stilletjes aan begonnen met de verhuis vanuit de containerklasjes. Zo mochten de kinderen allemaal een bezoek brengen aan hun nieuwe klas en ze verhuisden reeds enkele kleine zaken zoals de verf, een zakje,… Ze waren allemaal heel enthousiast. Zaterdag hebben we dan de grote stukken verhuisd. Zondag werden dan de kasten gevuld. De afwerking van de verhuis zal nog wel even aanslepen om echt alle dozen uit te laden.
Nu we in het nieuwe gebouw zitten is iedereen wild enthousiast. We beschikken hier ook over enkele nieuwe materialen. Zo zijn er dankzij de sponsoring van het oudercomité digitale borden geleverd in vier van de zes leerjaren dus dat is wel fantastisch.’

Wie de nieuwe “brede” school bezoekt komt binnen langs het administratieve gedeelte met aansluitend op het gelijkvloers de speelzaal van de kleuters waar ook de buitenschoolse opvang plaats heeft en wc’s. Dan loop je door de gang naar de vijf kleuterklassen die grenzen aan de refter zodanig dat de kleuters zonder buiten te komen meteen naar de refter kunnen. Aan het einde van de gang bevind zich de turnzaal  en enkele wc’s met ook een extra ingang van buitenaf. Zo kan men de sporthal afsluiten van de rest van de school en kunnen verenigingen en sportclubs hier eventueel gebruik van maken.
Op de eerste verdieping bevinden zich de lokalen van de lagere school. Een extra lokaal voor techniek- en computer en de vijf klassen voor de levensbeschouwingen. En tot slot nog de leesplek en het archief.
In één van deze klaslokalen geeft de GLTT ook een module Nederlands onderwijs.’

Deze diashow vereist JavaScript.


Directrice Rita Van Hemelryck: ’ Leuk en praktisch zijn ook de flex-ruimten. Dat is een verbindingslokaal tussen twee leerjaren van een zelfde graad. Wat richten de leerkrachten daar in: hun computerhoek, meestal ook hun leeshoek,… De leerkrachten hebben dit vrij kunnen inrichten. Zo staat daar bij het eerste en tweede leerjaar bijvoorbeeld hun winkeltje opgesteld. Dus gemeenschappelijk materiaal dat zo efficiënt wordt ingezet.
Maar ondertussen is het ook een ruimte waar de leerkracht die de kinderen ondersteund die het wat moeilijker hebben de leerling ook apart kan nemen. Want onze differentiatie gebeurt meestal klas intern maar soms is dat storend als dat bijvoorbeeld werkelijk woordenschat, spreken moeten zijn, dan is dat geroezemoes in de klas. Dus dan kunnen ze zich nu even terug trekken en het is toch kortbij de klas zelf. Zo hoeft de leerling niet te lang uit de klas en de les te gaan.

zie ook onze eerder gepubliceerde artikels:
17/03/2015: Eind april verhuist GO School De Groene Parel naar nieuw gebouw
12/03/2014: Bouw nieuwe school De Groene Parel en woonproject
10/09/2010: Pilootproject in Basisschool de Groene Parel

%d bloggers liken dit: