2015-04-29-loopschoenen-fedasiel_01REGIO: – Het Olympic Running Team schenkt 35 paar loopschoenen en een heleboel loopkledij voor asielzoekers ’t Klein Kasteeltje.

ORT: “Sporten geeft je een gevoel van eigenwaarde, krikt niet enkel je fysieke paraatheid op, maar zorgt ook voor een gezonde dosis zelfvertrouwen. Sporten en lopen in het bijzonder, moet voor iedereen toegankelijk zijn. Afstandslopen staat bekend als zijnde een relatief goedkope sport, toch is voor vele mensen de aanschaf van loopschoenen en aangepaste sportkledij niet zo vanzelfsprekend als we zouden denken.

Door een artikel in de krant kwam het Olympic Running Team in contact met een mooi project: “121 asielzoekers, afkomstig uit 32 verschillende landen, zullen op 31 mei deelnemen aan de 20 km door Brussel. Eén probleem: ze hebben geen loopschoenen. Fedasil vraagt daarom dat wie sportschoenen en/of kledij heeft die hij/zij niet meer gebruikt, ze te schenken aan een van de opvangcentra.” Dankzij een bevriende atleet werden we op de hoogte gebracht van dit goede doel en we besloten meteen om onze schouders mee onder dit initiatief te zetten.

De atleten en atletes van het Olympic Running Team verzamelden intern maar liefst 35 paar loopschoenen en verschillende zakken boordevol sportkledij voor de asielzoekers.
2015-04-29-loopschoenen-fedasiel_02Uit de 5 deelnemende opvangcentra, opteerde ORT voor Het Klein Kasteeltje te Brussel. Woensdagvoormiddag werd de kledij afgegeven aan de razend enthousiaste sportverantwoordelijke van het opvangcentrum: “Dit zal heel goed van pas komen! Bij onze loopgroep zitten ook mensen die hier gewoon op sandalen toekomen, allesbehalve ideaal om mee te lopen uiteraard.

Op 31 mei zal er geen atleet of atlete van het Olympic Running Team aan de start staan van de 20 km door Brussel, maar duimen we allen voor de sportievelingen van opvangcentrum Het Klein Kasteeltje.

Bron en meer info: http://olympicrunningteam.com

%d bloggers liken dit: