PAJOTTENLAND: – Vlaanderen heeft in het najaar 2014 kennis kunnen maken met ‘De Pajotters’ en hun avonturen op weg naar het Koninklijk Landjuweel. Na de kennismaking met het verhaal van de Pajotters is het nu tijd om Vlaanderen kennis te laten maken met het Pajottenland en de Zennevallei, onze prachtige regio. Want daar is het voor Toerisme Pajottenland & Zennevallei vzw om te doen: onze regio via deze reeks bekender maken in héél Vlaanderen èn vooral de Vlamingen er toe brengen de streek te bezoeken en haar pracht zelf te ontdekken en te beleven.
Op dit elan willen wij dan ook zeer graag verder bouwen. De Pajottersdag wordt een dag waarop de mensen kennis kunnen maken met onze prachtige streek.

2015-04-29-aankondiging_Pajottersdag
Datum & locatie
De Pajottersdag gaat door op zondag 10/05/15 van 13u – 17u.
De keuze van locatie was snel gemaakt: het centrum van Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek met café Pajottenland, de parochiezaal, het verzekeringskantoor en de frituur vormde een veelvoorkomend en zeer herkenbaar decor in de serie.
Zo zal de Pajottersdag plaatsvinden in de Koning Albertstraat (van de hoek van Café Pajottenland tot aan B&B Gastenhof ter Lombeek). Parking wordt voorzien aan het voetbalterrein ‘Den Broebel’ in de Gustaaf Ponchaustraat en omliggende straten.
Verschillende ambtenaren uit de 16 gemeentes van het Pajottenland & De Zennevallei zullen hun inwoners aanzetten om met de fiets te komen. Zo werd voor elke gemeente opgesomd welke knooppunten men moet volgen om er te komen.
Een fietsparking zal tevens voorzien worden.Op die manier zetten we het fietsnetwerk in de kijker en proberen we eventuele parking-problemen te voorkomen.

2012-kaart-fietsknooppuntennetwerkMaak gebruik van het fietsknooppuntennetwerk vanuit Sint-Pieters-Leeuw
SINT-PIETERS-LEEUW:
Optie 1) 69 > 22 > 21 > 18 > 17 > 16 > richting 89
Optie 2) 70 > 72 > 71 > 11 >12 > 13 > 15 > 16 > richting 89
VLEZENBEEK: 20 > 21 > 18 > 17 > 16 > richting 89

Het feit dat de Dag Van de Aardbei op dezelfde dag doorgaat in Pamel, vinden wij alleen maar een voordeel. Zo hopen we elkaar te versterken. Mensen die Pamel bezoeken kunnen ook even een stop houden in Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek en omgekeerd.
Dankzij de medewerking van Pajot Tours zullen 2 pendelbussen die op regelmatige tijdstippen rijden, Pamel met Onze-Lieve-Vrouw-Lombeek verbinden.

2015-05-10-affiche_PajottersdagProgramma
Zomers terras aan Café Pajottenland (hét stamcafé van de Pajotters in de serie)
Eet- en drankstands
o Drankstand met streekproducten
o Bakkerij Exotica: Brusselse wafels + lekkers gemaakt op basis van aardbeien
o Slagerij Puur: Pensen + charcuteriebordjes
Verschillende infostands
o Infostand Toerisme Pajottenland & Zennevallei: info over de hele streek+ mogelijkheid om fiets- en wandelknooppuntennetwerk Pajottenland te kopen
o Bezoekerscentrum De Lambiek: alles over lambiekbieren
o Meteo Tollembeek
o Tentoonstellingskraam ‘Ge(s)maakt door de Brusseleir’ met bijkomende info over aardbeienteelt
En verder nog
o Voorstelling van de nieuw ontwikkelde ‘Pajottersroute’, een wandel-, fiets-, auto- en autocarroute die je meeneemt langs de belangrijkste locaties uit de serie en langsheen enkele bijzondere plekjes in de regio.
o Start verdeling van de nieuwe ‘Pajottersfolder’, een toeristische folder die ongeveer 2 jaar zal meegaan en in de toeristische kantoren van de regio beschikbaar zal zijn. Het Pajottenland & De Zennevallei als decor voor Vlaamse series, films en televisie vormt de rode draad om de toeristen wegwijs te maken in de streek.
Proevertjestocht waarbij je geniet van lokaal lekkers tijdens een wandeltocht langs mooie Pajotse landschappen.
o Bezoek aan kerk van OLV-Lombeek (met het Brusselse retabel met tonelen uit het leven van Maria, onlangs benoemd tot topattractie)
o Muziek: Pajot Swing Jazz Band. De Jazzband bestaat uit rasechte Pajotters en zet jong en oud aan het dansen. Zo speelden zij al in verschillende jazzclubs, festivals en andere evenementen van het Pajottenland tot in het buitenland.
o Volksspelen
o Kinderanimatie

Pajottersroute
Een nieuwe toeristische route die de bezoekers de mogelijkheid zal bieden om in het spoor van de Pajotters de streek te ontdekken werd ontwikkeld door de Streekgidsen Pajottenland & Zennnevallei vzw. Ze bevat uiteraard verschillende locaties uit de reeks, maar brengt de toerist ook langs andere prachtige plekjes in de regio.
Je kan de route individueel of in groep doen. Te voet, per fiets, per autocar of per auto.
Meer info over de route zal binnenkort beschikbaar zijn op onze website (www.toerisme-pajottenland.be).

Overzicht van onze verschillende digitale kanalen:
www.toerisme-pajottenland.bewww.depajotters.bewww.facebook.com/ToerismepajottenlandZennevalleiwww.twitter.com/VisitPajotZenne
Neem ook een kijkje op www.lentevanhetpajottenland.be voor alle komende evenementen in onze regio.

%d bloggers liken dit: