2015-05-09-affiche-collectioneursPAJOTTENLAND: Erfgoedcel PAjottenland en Zennevallei organiseert op Zaterdag 9 mei 2015 een Informatiesessie schenken van je erfgoed en Workshop Beter bewaren.

Voormiddag: Informatiesessie schenken van je erfgoed
Waar kan je terecht als je je collectie niet meer thuis kan bewaren en deze graag willen schenken? Wat gebeurt er met je collectie eens je die geschonken hebt? En hoe ga je als erfgoedvereniging om met schenkingen? Tijdens deze infosessie gaan we in op vragen rond schenken en bewaargeven van erfgoed. Een museum, archief en heemkundige kring delen hun ervaringen. Daarnaast komt ook het praktische en juridische aspect van schenken aan bod.

Namiddag: Workshop : Beter bewaren!
Hoe kan je je bijzondere objecten thuis het best bewaren ? Hoe voorkom je schade door licht en stof? Waar bewaar je deze het best? Deze workshop geeft enkele praktische tips om je collectie goed te onderhouden en bewaren.

Locatie: FeliXart Museum: Drogenbos, Kuikenstraat 6
Wie? Particulieren, verzamelaars, erfgoedorganisaties en – verenigingen. Iedereen welkom
GRATIS Inschrijven voor 4 mei: annelien@erfgoedcelpz.be
Vermeld aan welke workshops je wil deelnemen (voor- of namiddag) en of je een broodje wenst (optioneel: 8 euro).

%d bloggers liken dit: