SINT-PIETERS-LEEUW: – Vorig weekend behaalde de 18-jarige Remco Geldhof de gouden medaille op het nationaal LRV-kampioenschap in het Oost-Vlaamse Haaltert.

2015-04-29-remco
foto: Kristof Wellekens – www.fotoroyal.be

Remco komt uit in de klasse “Licht” met de 13-jarige ruin Cartoon van de Molenhoek.Twee jaar terug reed Remco met dezelfde ruin een tweede plaats in het Nationaal Kampioenschap.
Dit jaar behaalde Remco enkele ereplaatsen op de verschillende eventingwedstrijden. Een overwinning werd dit jaar echter nog niet behaald. En dan wint hij meteen de belangrijkste wedstrijd van het jaar.

Eventing in de paardensport is een veelzijdige discipline. Eerst wordt er verwacht dat je je paard zeer goed onder controle houdt bij de dressuurproef. Daarop volgt een crosswedstrijd.
In deze spectaculaire wedstrijd van 2,7 km komt het erop neer om foutloos te rijden en dit binnen de vooropgestelde tijdslimiet die door de jury is vastgesteld. Vervolgens wordt de jumping gereden waarbij je foutloos het springparcours afwerkt.
Remco is zeer tevreden met deze titel. Hoe moet het nu verder met deze jonge ruiter die het laatste jaar secundair loopt in Don Bosco Halle ?
Gezien dit de laatste wedstrijd was van Remco met het paard Cartoon (Cartoon keert terug naar de eigenaar) zal hij zijn handen vol hebben met de verdere opleiding van de 7-jarige Highflyer en de 4-jarige Looping. “
Ik hoop dat deze paarden vlot zullen evolueren zodat ik nog zal kunnen deelnemen aan kampioenschappen en dan zien we wel wat het wordt. Het is en blijft een hobby die ik naast het studeren wens te beoefenen.

2 comments

  1. Een bijzondere knappe prestatie van Remco. Proficiat. Doe zo voort hé. We duimen voor jou

  2. Héel grote proficiat!! Knap gedaan.
    Toevallig zagen wij juist op tv vader en zonen Philippaerts bij Reyers laat.
    Wij wensen je verder veel succes toe.

    Lieven en Katrien Vanoverbeke- Schmidt

Comments are closed.

%d bloggers liken dit: